ΔΕΥΑΜΒ: Σφραγίζει οριστικά είκοσι βρύσες στην Πορταριά

Απόστολος Γαλάτης: "O κάθε πικραμένος τις χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετεί ίδιον όφελος"

Οριστικά σφραγίζει πάνω από είκοσι κοινόχρηστες βρύσες στην Πορταριά, με σημερινή της απόφαση η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Η διοίκηση χαρακτηρίζει τις κοινόχρηστες βρύσες “πλεονάζουσες” όχι μόνο στην Πορταριά, αλλά σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βόλου και ισχυρίζεται ότι θα αφήσει ανοιχτές μόνο τις «απαραίτητες», όπως τις χαρακτηρίζει. Η συγκεκριμένη κίνηση, όπως γνωστοποίησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης ο πρόεδρος Αποστόλης Γαλάτης, θα γίνει μετά από μελέτη που εκπονείται και μετά από συνεργασία και συζητήσεις με τα Τοπικά Συμβούλια, με τα οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε σκληρή κόντρα. Επίσης τονίστηκε ότι το νερό της Πορταριάς, με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι είναι πεντακάθαρο και ότι στο χωριό θα μείνουν 7 ως 10 βρύσες, που θα δίνουν την τουριστική μορφή της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το νερό στην Πορταριά, μετά μέτρα που έλαβε η Επιχείρηση είναι πεντακάθαρο και επανήλθε στο θέμα που δημιουργήθηκε με την ποιότητα του νερού.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί είπε ότι «δεν γίνεται ο κάθε ιδιώτης να έχει τη δική του βρύση. Θα επιλέξουμε όσες συμφωνήσουμε με το τοπικό συμβούλιο και οι υπόλοιπες θα κλείσουν για πάντα, γιατί είναι μεγάλη κατανάλωση. Θα γίνει για όλες τις κοινόχρηστες βρύσες. Για όλες θα γίνει μελέτη κι έλεγχος. Κάποιες θα μείνουν ανοιχτές και κάποιες θα κλείσουν. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο».

Σε ερώτηση του μέλους της μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, πως χρησιμοποιούνταν οι επιπλέον βρύσες στην Πορταριά, ο κ. Γαλάτης απάντησε «ο κάθε πικραμένος την χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετεί ίδιον όφελος. Θα μείνουν 10 βρύσες που αποτυπώνουν το Πηλιορίτικο χρώμα στην περιοχή, αλλά οι άλλες θα κλείσουν. Σε οποιαδήποτε απόφαση, η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να κάνει πίσω».
Επανέλαβε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι την Επιχείρηση και τον Δήμο Βόλου, την διοικούμε εμείς κι εμείς αποφασίζουμε μέχρι το 2019.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημήτρης Κουτσιφέλης, συμφώνησε να γίνει αυτό, ωστόσο ζήτησε, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, να έρθει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ο κ. Γαλάτης, διευκρίνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και και είπε «ότι πουν οι τοπικοί παράγοντες θα γίνει».

Αναβλήθηκε πάλι το θέμα για τον εργολάβο υδρομέτρων

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Σύνδεσης δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ έως την 30 Σεπτεμβρίου». Ο πρόεδρος επέστησε την προσοχή στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. «Είναι θέμα τιμής. Όχι επειδή πήραμε την παράταση να εφησυχάσουμε. Μέχρι 15 – 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι έτοιμο», είχε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η λήψη απόφασης σχετικά με «Γνωμοδότηση κατ’ εφαρμογή της 184/2016 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την με αρ. πρωτ. 8024/08-06-2016 ένστασης του αναδόχου για την εργασία» «Λήψη ενδείξεων υδρομετρητών ΔΕΥΑΜΒ για δύο έτη» με ταυτόχρονη κλήση του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.