Κοινωνικές παρεμβάσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και το καλοκαίρι…

Συγκέντρωσε και μοιράζει, τρόφιμα και ρούχα, παράλληλα με τα μαθήματα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου συνέλεξε και μοίρασε τρόφιμα σε οικογένειες και άτομα, τα οποία έχουν ανάγκη σε βασικά αγαθά, γεγονός που, όπως έχει διαπιστωθεί, εκτραχύνθηκε και λόγω της γενικότερης κατάστασης του κορονοιού. Μοιράστηκαν τρόφιμα σε περίπου 10 άτομα ενώ συλλέχθηκαν ρούχα και πλαστικά καπάκια.
Την ερχόμενη εβδομάδα το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου θα μοιράσει ρούχα σε συλλόγους της περιοχής, ενώ θα παραδώσει και πλαστικά καπάκια, με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.
Το φροντιστήριο θα παραμείνει ανοιχτό όλο τον Ιούλιο πραγματοποιώντας τα μαθήματα για την Γ΄ Λυκείου, ενώ θα ανοίγει και συγκεκριμένες μέρες τον Αύγουστο για την συλλογή αλλά και τη διανομή τροφίμων. Η συλλογή και η διανομή τροφίμων θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους καθηγητές. Όπως αναφέρθηκε και από τον επικεφαλής της δομής κ. Γιώργο Μέρκατα : «οι ανάγκες για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης δυστυχώς πληθαίνουν και θυμίζουν τις εποχές των πρώτων χρόνων του Μνημονίου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, διαφορετικών επαγγελμάτων και στην πλειοψηφία τους άνεργοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλύψουν τα στοιχειώδη. Η πανδημία δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση. Το φροντιστήριο προσπαθεί να ανταπεξέλθει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται αλλά δυστυχώς οι δυνατότητες πολλές φορές μας περιορίζουν». Τηλ επικοινωνίας: 6943167408.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.