Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου: 80% η επιτυχία στις πανελλαδικές

Άμεση ανάγκη για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων

Επιτυχία 80% στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές προτίμησής τους, πέτυχε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. των εκπαιδευτικών κ. Γιώργο Μέρκατα, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή, να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο έχει εξελιχθεί πλέον σε… παράδοση. Φέτος, το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου θα εντάξει στους κόλπους του 100 περίπου μαθητές του Λυκείου, ωστόσο άμεση είναι η ανάγκη εθελοντών εκπαιδευτικών, προκειμένου να οργανωθούν τα τμήματα και να διδαχθούν όλα τα μαθήματα.
Πιο συγκεκριμένα, τα κατάφεραν για ακόμη μία χρονιά οι εθελοντές εκπαιδευτικοί του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, αφενός να διδάξουν τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικών τάξεων κι αφετέρου να τα οδηγήσουν στην πόρτα Πανεπιστημιακών Τμημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μέρκατα, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου, η παράδοση συνεχίζεται στην επιτυχία των πανελλαδικών εξετάσεων με ένα ποσοστό 80%!
“Συνεχίζουμε την παράδοση κι έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 80%. Λίγο πάνω από 30 παιδιά, πέρασαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές και πολλά από αυτά εισάγονται στην πρώτη ή τη δεύτερή τους επιλογή. Έχουμε μαθητές που πέρασαν σε διάφορες σχολές, όπως Νοσηλευτική, Παιδαγωγικό, Ιστορικό, Οικονομικό, σε Τουριστικές σχολές, στην Αρχιτεκτονική Βόλου, σε Χρηματοοικονομικές σχολές στη Θεσσαλονίκη, σε τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής κ.α.. ‘Ήταν μία καλή χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο και είχαμε ποικιλία και στις σχολές εισαγωγής”, σχολίασε ο κ. Μέρκατας.
Όμως το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν σταματά τη λειτουργία του. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν τα θερινά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου, ενώ οι εκπαιδευτικοί προετοίμασαν τους χώρους και προετοιμάστηκαν και οι ίδιοι πάνω στην ύλη.

Εγγραφές για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης

Από τις 2 έως σήμερα 4 Σεπτεμβρίου και από τις 10 έως τις 12 το πρωί θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο (στην οδό Τριανταφυλλίδου 74, στο Άσυλο στον πρώην παιδικό σταθμό τον Αρίωνα). Οι εγγραφές αφορούν τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Λυκείου και πιθανώς να γίνουν ορισμένες εγγραφές και μαθητών της Γ’ τάξης.

Άμεση ανάγκη για εθελοντές εκπαιδευτικούς

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Μέρκατα, υπάρχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 35 εκπαιδευτικοί και πιθανώς ο αριθμός αυτός να αυξηθεί τον Σεπτέμβριο και να ξεπεράσουν τους 40.
Ωστόσο, πάντα χρειάζονται εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και κυρίως μαθηματικοί και φυσικοί, για να μπορέσουν να καλυφθούν όλα τα τμήματα των παιδιών και όλα τα μαθήματα. Μάλιστα κάθε χρόνο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρακολουθούν 100 περίπου παιδιά μαθήματα και αυτός ο αριθμός αναμένεται και φέτος.
” Αν μπορούν κάποιοι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν εκπαιδευτικοί έστω και δύο ώρες θα ήταν καλό να έρθουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Είναι μία καλή εμπειρία, να έρθουν να μας γνωρίσουν, να δούνε πως λειτουργούμε. Θα είναι εμπειρία για εκείνους και η διδασκαλία και η γενικότερη λειτουργία του Συλλόγου”, σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των εκπαιδευτικών.
Όσοι καθηγητές ενδιαφέρονται να διαθέσουν τον ελεύθερό τους χρόνο στη διδασκαλία των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μπορούν να γνωρίζουν από κοντά τη λειτουργία του την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εκπαιδευτικών ή και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός για τη νέα χρονιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.