Κων. Μαραβέγιας: Αδήριτη ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης του ΚΕΠΑ Βόλου

Την αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Βόλου, επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, επικαλούμενος αναφορές αναπήρων και συγγενών τους στη Μαγνησία που διαμαρτύρονται για σημαντικές δυσχέρειες στην επεξεργασία πλήθους αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαραβέγιας τονίζει ότι έχουν επισημανθεί αρμοδίως, προφορικά αλλά και µέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό -ήδη από το καλοκαίρι του 2021- χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απαντώντας πρόσφατα ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τσακλόγλου, έδωσε κάποια γενικά στοιχεία για τον e-ΕΦΚΑ χωρίς όμως να ενημερώσει τη Βουλή για την πραγματική στελέχωση του ΚΕΠΑ Βόλου ή να περιγράψει συγκεκριμένα βήματα ενίσχυσης του προσωπικού του.

Ο βουλευτής επικαλείται μαρτυρίες ΑμεΑ σύμφωνα με τις οποίες, δυστυχώς δεν έχει σημειωθεί κατά τους τελευταίους μήνες βελτίωση της κατάστασης στο ΚΕΠΑ Βόλου, γεγονός που εμποδίζει την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή δομή από το να επιταχύνει την έκδοση των πιστοποιήσεων και την επεξεργασία των φακέλων εκτίμησης αναπηρίας (αρχικών και παρατάσεων).

Αποστολή του ΚΕΠΑ Βόλου, όπως τονίζει, είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης στήριξης και εύκολης πρόσβασης των πλέον ευάλωτων συμπολιτών µας που είναι τα ΑµεΑ ολόκληρης της Μαγνησίας, µε ένα πληθυσμό αναφοράς που ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους. Η κανονική στελέχωση του ΚΕΠΑ Βόλου θα βοηθήσει στη ταχύτερη έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης και χορήγησης επιδομάτων στους ανάπηρους συμπολίτες µας που έχουν εξ ορισμού αυξημένες και εξαιρετικά πιεστικές ανάγκες. Επίσης, οι οικείοι των ΑµεΑ επηρεάζονται και αυτοί από τα παραπάνω προβλήματα καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις για τις οποίες δεν ευθύνονται.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι η διοίκηση του Ε-ΕΦΚΑ έχει λάβει γνώση των συγκεκριμένων αναφορών εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τα εξής:
1. Με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα αντιμετωπίσει άμεσα τα ήδη σημειωθέντα προβλήματα στελέχωσης του ΚΕΠΑ Βόλου µε διοικητικό προσωπικό
2. Πότε σχεδιάζει να προωθήσει την έκδοση νέου Π.∆ για την αναθεώρηση του Οργανισμού του Ε-ΕΦΚΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.