Κοντά στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ

??????????
Όπως επισήμαναν υποψήφιοι Ευρωβουλευτές σε κομματική εκδήλωση

Κοντά στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών βρίσκεται στο Κίνημα Αλλαγής στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εκτίμησαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Εύα Καϊλή και Άσπα Γοσποδίνη, που βρέθηκαν στο Βόλο για περιοδεία και ήταν ομιλητές σε πολιτική εκδήλωση στο Δημαρχείο.

Πριν την εκδήλωση τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ έδωσαν συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενοι στην ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης της χώρας, με άλλο πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με πολιτική σταθερότητα και τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης αυτών των επαχθών πολιτικών, ενώ εκτίμησαν ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του Κινήματος θα είναι ίσως θετική έκπληξη, με βάση την αποδοχή του κόσμου από τις περιοδείες τους ανά τη χώρα.

Να βγούμε από την επαναλαμβανόμενη λιτότητα
Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Κουτσούκος τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ διεκδικεί – και εκτίμησε ότι θα τα καταφέρει στις εθνικές εκλογές που είναι πολύ κοντά – να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο των επαναλαμβανόμενων μέτρων λιτότητας και των μνημονιακών βαρών που συσσώρευσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια, με πολύ βαριές δεσμεύσεις για τη χώρα, πολιτικές λιτότητας που εμπεριέχονται στα υπερπλεονάσματα του 3,5%, στη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας, σε πολύ βαριές και επαχθείς φορολογίες για τους Έλληνες πολίτες και την Ελληνική οικονομία και σε μια αναιμική ανάπτυξη.
Όπως είπε, αυτά για να ανατραπούν, χρειάζεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, με πολιτική σταθερότητα και τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης αυτών των επαχθών πολιτικών.

Ταυτόχρονα, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δίνει τη μάχη για την αλλαγή στην Ευρώπη, ε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποίου μέλος είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι όλες οι συγκεντρώσεις και οι περιοδείες στην Ελλάδα, έχουν πολύ μεγάλη μαζικότητα, απαντούν τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να κρυφτεί πίσω από μια δήθεν προοδευτική συμμαχία με εξαγορασμένα στελέχη και επίορκους, που δεν σεβάστηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ τους ανέδειξε και τους έκανε γνωστούς, από το πουθενά μερικούς. Όπως είπε, αυτή η προοδευτική συμμαχία είναι ψευδεπίγραφη, καθώς συγκροτείται από ακραίους δεξιούς και συντηρητικούς, που δεν μπορεί να μεταλλάσσονται από μια καρέκλα εξουσίας. «Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης θα απαντήσει, διότι εμείς τον εκφράζουμε ως γνήσια κεντροαριστερά και όχι ως ψευδεπίγραφη που είναι ο κ. Τσίπρας και η λεγόμενη προοδευτική του συμμαχία», τόνισε.

Αντίπαλος αυτός που προσπαθεί να μας καπηλευτεί
Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή επισήμανε ότι οι Έλληνες είναι ταλαιπωρημένοι από μια κρίση που κράτησε πολλά χρόνια, είναι δύσκολο να ξαναεμπιστευτούν σε πολιτικό την τύχη και το μέλλον τους, αλλά μετά από πέντε χρόνια μιας διακυβέρνησης που υποσχέθηκε πολλά και οι Έλληνες εναπόθεσαν τις ελπίδες τους ια μια επαναστατική ανατροπή, μπήκε ένα μέτρο στο ποιος έχει έναν ρεαλισμό και αγάπη για τον τόπο του.
Σύμφωνα με την ίδια στις Ευρωεκλογές, στις Αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές, θα δείξουν ότι τα στελέχη που ήταν κοντά στον κόσμο και που άφησαν πραγματικό έργο πίσω τους, είναι η καρδιά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, που ταλαιπωρήθηκαν από την κρίση, αλλά ξαναβρήκαν τον βηματισμό τους και μπορούν να υπερασπιστούν και πάλι την παρακαταθήκη των εξαιρετικών στελεχών που άφησαν έργο ψυχής και όταν βάζει στη ζυγαριά τα λάθη και τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, μπορεί κανείς να εκτιμήσει τα δυσκολία να είναι κάποιος δημιουργικός σ’ αυτή τη χώρα, απέναντι σε έναν άκρατο λαϊκισμό και συκοφαντία και μια κυβέρνηση που λέει ότι είναι προοδευτική, αλλά συνεργάζεται με την άκρα δεξιά, με ακραίους αριστερούς, με συνεκτική ουσία την εξουσία και μόνο.

«Ο ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ, αλλά ο βασικός στρατηγικός μας αντίπαλος είναι αυτοί που προσπαθούν να καπηλευτούν και να λεηλατήσουν τη δική μας παράταξη», επισήμανε η Εύα Καϊλή.

Για τις Ευρωεκλογές και την προοδευτική συμμαχία σοσιαλιστών και δημοκρατών, η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι τον τίτλο πήρε να τον φορέσει για τις Ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, παρότι μετέχει σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, μια μικρή και απομονωμένη ομάδα από τις εξελίξεις, που δεν είναι δημιουργική, δεν φέρνει πρωτοβουλίες και νομοθετικό έργο. Για τον πρωθυπουργό είπε ότι η υποστήριξη που έχει από τους σοσιαλδημοκράτες, είναι ότι είναι ανύπαρκτη, καθώς 10-15 Ευρωβουλευτές, από τους 185, που προσπαθούν να έχουν μια φιλική σχέση με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, χωρίς να γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι φίλος ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως ο Μαδούρο που έχει κρατούμενους τους πολιτικούς του αντιπάλους και κάνει εκλογές για να πει ότι είναι δημοκρατικός.
Η Εύα Καϊλή τόνισε ότι αυτές οι Ευρωεκλογές μπορούν να επαναφέρουν την αξιοπρέπειά μας, μια παράταξη που μπορεί να υπερασπιστεί την οικογένεια, τη μεσαία τάξη, τις γυναίκες, τα παιδιά, μια παράταξη που έχει να αποδείξει ότι τα στελέχη της που ήταν τυχοδιώκτες και καιροσκόποι τα κράτησε μακριά της.

Στόχος η ανάπτυξη και θέσεις εργασίας
Η υποψήφια Ευρωβουλευτής και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άσπα Γοσποδίνη ανέφερε ότι οι Ευρωεκλογές του 2019 είναι κρίσιμες για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, καθώς έχουμε περάσει μια δεκαετία πολιτικών λιτότητας και μνημονίων στη χώρα μας και στις χώρες του νότου στην Ευρώπη.
Όπως είπε στην Ελλάδα περάσαμε τη σκληρότερη λιτότητα λόγω των μνημονίων και κυρίως του τέταρτου άτυπου μνημόνιου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
«Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για να απομονώσουμε την άκρα δεξιά και τον ευρωσκεπτικισμό στην Ευρώπη, ακριβώς διότι έχει συρρικνωθεί η μεσαία τάξη και υποφέρουν οι λαοί του νότου. Το κίνημά μας ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού, γιατί θέλει να φέρει τις πολιτικές ανάπτυξης και ξανά την ελπίδα», τόνισε η κα Γοσποδίνη.

Σύμφωνα με την ίδια το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε στην Ελλάδα πρώτη φορά τη μεσαία τάξη στη δεκαετία του ’80 και του Κίνημα Αλλαγής θέλει ξανά να αναγεννήσει τη μεσαία τάξη και με μεγάλη ευαισθησία στα ασθενή κοινωνικά στρώματα, να εστιάσει τις πολιτικές του στην ανάπτυξη, που θα φέρουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που έχει ανάγκη ο τόπος και ειδικά οι νέοι που με πτυχία αναγκάζονται να ζουν με μισθούς 300 ως 600 € στην καλύτερη περίπτωση.
Η υποψήφια Ευρωβουλευτής είναι ότι στο ΚΙΝΑΛ θέλουν να φέρουν ξανά την αξιοπρέπεια στους νέους, καθώς η χώρα έχει το ανθρώπινο δυναμικό και το Κίνημα τη γνώση και την εμπειρία από τις προηγούμενες δεκαετίες που πολύ επιτυχώς στήριξε τη μικρομεσαία και τη μεσαία τάξη και έφερε ευημερία στις τοπικές κοινωνίες.
Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσει το brain drain και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες και έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την καινοτομία με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.