Κόντρες για τις σχολικές αίθουσες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η ΛΑΣ κατήγγειλε ότι άφησε για πέντε χρόνια μαθητές στα κοντέινερ

Από κόντρες χαρακτηρίστηκε η συζήτηση του θέματος για προσθήκη αίθουσας στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Να νος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι επί πέντε χρόνια έχει σε κοντέινερς δεκάδες μαθητές.

Στην καταγγελία απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς που τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε αυτή την κατάσταση, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια τις τελευταίες δεκαετίες, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο ΚΚΕ που είχε τις τύχες της πόλης, με τον Απ. Νάνο να ανταπαντά ότι με την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια οδήγησαν μαθητές και γονείς σε απόγνωση.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Θεοδώρου είπε ότι η Δ.Α. έχει πρόγραμμα για τη συντήρηση σχολείων, πέρα από τις συντηρήσεις, αντιμετωπίζονται προβλήματα καθημερινά, ενώ υποβάλλονται προτάσεις όταν ανοίγουν προσκλήσεις.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας είπε ότι στα πέντε χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής είναι η πρώτη προσθήκη αίθουσας.

Σχεδιάζει ποδηλατοδρόμιο
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να έκταση περίπου 40 στρ. στην απαλλοτριωμένη περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία Βόλου για τη δημιουργία ποδηλατοδρομίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο ποδηλατοδρόμιο που θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. «Επίσημα θα ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη της ερχόμενη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου και αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες θα έλθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισήμανε ότι υπάρχει ποδηλατοδρόμιο στη Ρόδο για να του απαντήσει ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Απ. Γαλάτης, ότι αυτό πλέον είναι παλαιών προδιαγραφών και δεν χρησιμοποιείται.

Ο Αχ. Μπέος συμφώνησε με την τραγική κατάσταση να γίνονται μαθήματα σε κοντέινερς, είπε ότι η εικόνα αυτή συναντάται σε τριτοκοσμικές χώρες σε τριτοκοσμικές χώρες, αλλά δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ τόνισε ότι η Δ.Α. κατασκεύασε και επισκεύασε 20 τουαλέτες σε σχολεία.

Παραχώρηση χώρου της Πλ. Πανεπιστημίου
Επιφυλάξεις εκφράστηκαν από τους συμβούλους των μειοψηφιών, για παραχώρηση χώρου στην Πλατεία Πανεπιστημίου για εκδήλωση της ΕΠΟ για το γυναικείο ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας και αθλητισμού Απ. Γαλάτης, τόνισε ότι ο χώρος θα χρησιμεύσει για να γίνουν κάποιες παρουσιάσεις κι ασκήσεις τεχνικές.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας έκανε λόγο για αναξιοπιστία της ΕΠΟ, την χαρακτήρισε «δολοφόνο» του ποδοσφαίρου και όπως είπε «δε θέλω και δε θα δώσω για οποιαδήποτε εταιρεία όπως είναι η ΕΠΟ που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Αυτά είναι για τα πανηγύρια κι όχι για την πλ. Πανεπιστημίου», ενώ στο σημείο εκείνο ο δήμαρχος, ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά με την τοποθέτηση του κ. Γαργάλα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.