Κώστας Αγοραστός: Οι διαμάχες τοπικά αφήνουν πίσω τα μεγάλα έργα

Όπως ηλεκτροκίνηση, διαχείριση απορριμμάτων και Δικαστικό Μέγαρο

Το γεγονός ότι οι διαμάχες τοπικά αφήνουν πίσω τα μεγάλα έργα, όπως η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, η διαχείριση απορριμμάτων και το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που έκανε λόγο για θέμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας και δήλωσε ότι αυτά τα φαινόμενα των ανησυχούν και των θυμώνουν.

Κάνοντας ενημέρωση για το θέμα του περιφερειακού του Βόλου, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι πήγε στο υπουργείο για τη μελέτη στο κομμάτι Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης, η οποία ξεκίνησε το 2009, έγινε αστοχία και υλοποιείται μέχρι σήμερα από το υπουργείο, με χρήματα της Περιφέρειας.
«Στο υπουργείο ούτε ξέρουν πού είναι η μπουρμπουλήθρα. Καταλήξαμε να το πάμε τμηματικά άλλαξε η μελέτη γιατί στο λιμάνι προέβλεπε σηματοδοτημένο κόμβο και ζητήσαμε να γίνει κυκλικός και προχωράμε άμεσα στη μελέτη του κυκλικού κόμβου μέχρι τον βιολογικό για να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και μετά να μας παραδώσουν την άλλη μελέτη για τα περιβαλλοντικά», ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Επίσης τόνισε ότι ετοιμάστηκε η μελέτη για τη γέφυρα στο ύψος της Λαχαναγοράς και η σύμβαση θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες από το Δήμο Βόλου.
«Στόχος να προλάβουμε και το ΕΣΠΑ που πρέπει να έχει έργα που ολοκληρώνονται το 2023», ανέφερε.

Για την παράκαμψη της Αγριάς
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στο υπουργείο συζητήθηκε επίσης το θέμα της παράκαμψης της Αγριάς. Όπως αναφέρθηκε από πλευράς υπουργείου, υπάρχει έτοιμη μελέτη, την οποία ζήτησε η Περιφέρεια για να δουν μέχρι που προβλέπεται η παράκαμψη, ενώ για άλλη μια φορά έγινε αίτημα να μεταφερθεί το έργο του περιφερειακού στην Περιφέρεια, για να ολοκληρωθεί πιο σύντομα.
«Δεν πάει άλλο, εμπαιζόμαστε όλοι γιατί η πρόοδος είναι μηδενική. Και περιμένουμε μετά τις γιορτές να μας δώσουν τη μελέτη για να δούμε από πού αρχίζει και σε ποιο σημείο της Αγριάς τελειώνει», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Πρόβλημα στην ηλεκτροκίνηση
Μεγάλο πρόβλημα χαρακτήρισε ο κ. Αγοραστός, την ηλεκτροκίνηση που δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο ΕΣΠΑ εξαιτίας του «S» και της διαμάχης που υπήρχε στη Νέα Ιωνία για το θέμα και όπως είπε, όλο αυτό, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα.
Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντας σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο και δήλωσε ότι του ζήτησε να δει το θέμα και να το προχωρήσει.
«Θα πιέσουμε να ενταχθεί και να ξεκινήσει. Οι διαμάχες αφήνουν τα έργα πίσω (όπως ηλεκτροκίνηση, δικαστικό μέγαρο και διαχείριση απορριμμάτων). Είναι θέμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, καταλήγοντας ότι όλα αυτά των ανησυχούν και τον θυμώνουν.

Ασφάλεια στο οδικό δίκτυο
Ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση, αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων συστημάτων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας.
Το έργο προβλέπει αντικατάσταση κατεστραμμένων σημάτων, επισκευή και αντικατάσταση μπαρών ασφαλείας στους δρόμους και το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.