Κουρέτας- Μπέος: Συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων

Η πρώτη συνάντηση του νέου περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Βόλου

Στο Δημαρχείο Βόλου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, προκειμένου να γνωριστούν αλλά και να μιλήσουν για τα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο και στην Περιφέρεια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Το κλίμα μεταξύ τους όπως ομολογήθηκε ήταν καλό και οι δύο υπογράμμισαν ότι θα συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων.

 

«Εμένα με ενδιαφέρουν τα προβλήματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Έχουμε κοινά προβλήματα με τον κ. Μπέο και θα συνεργαστούμε για την επίλυσή τους. Το αντιλαμβάνομαι σαν να έχει πλημμυρίσει ένα σπίτι και εμείς πάμε να το ξε-πλημμυρίσουμε. Θα έχουμε μία άριστη συνεργασία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας λέγοντας πως δεν υπάρχουν θέματα από πίσω μεταξύ των δύο ίσως θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση στην προεκλογική ξεκάθαρη στήριξη του Αχ. Μπέου στον κ. Αγοραστό. «Εδώ είμαστε, όλα τα λέμε μπροστά. Θα σχεδιάσουμε μαζί για το τι πρέπει να γίνει σωστά. Θα βάζουμε πλάτη στους Δήμους», συμπλήρωσε ο κ. Κουρέτας και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μπέου προεκλογικά έκανε ποδοσφαιρικό χιούμορ λέγοντας ότι «ο κ. Μπέος ξέρει καλά τα ποδοσφαιρικά. Όταν μπαίνεις σε ένα αγωνιστικό χώρο, τζαρτζάρεις για να πάρεις θέση και να βάλεις γκολ. Μετά τον αγώνα δίνεις τα χέρια και προχωράς. Αυτά έχει η ζωή».

Από την πλευρά του ο Αχ. Μπέος δεν μπήκε στην ουσία της συζήτησης με τον κ. Κουρέτα εξέφρασε όμως την έκπληξή του καθώς ο νέος Περιφερειάρχης του έκανε καλή εντύπωση και δήλωσε πως θα έχουν μία άριστη συνεργασία για το καλό των πολιτών.

«Είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός. Θέλει το καλό της ευρύτερης περιοχής και σε το κλίμα κινούμαστε και εμείς. Θα δουλέψουμε σκληρά για το μέλλον της πόλης και για τις ανοιχτές πληγές που υπάρχουν», είπε ο κ. Μπέος. Ο δήμαρχος επανέφερε το θέμα των χειμάρρων, όπου στο πρόσφατο παρελθόν είχε ζητήσει να περιέλθει η δικαιοδοσία τους στους Δήμους και επανέλαβε ότι είναι θέμα του κράτους που πρέπει να το νομοθετήσει.

«Εάν το νομοθετήσει η κυβέρνηση εδώ είμαστε», είπε ο Αχ. Μπέος με τον κ. Κουρέτα να τονίζει ότι θα στηρίξει το αίτημα αυτό του Δήμου, όμως αυτή τη στιγμή ανήκουν στην Περιφέρεια και πρέπει να βρεθεί η λύση από κοινού.

«Το τάνγκο χορεύεται με δύο. Ο Δήμος σχεδιάζει, η Περιφέρεια το ίδιο και προχωράμε μαζί. Το ίδιο ισχύει και για τα εκκρεμή έργα», κατέληξε ο κ. Κουρέτας. Ο νέος Περιφερειάρχης συνοδευόταν από την ορισθείσα χωρική Αντιπεριφερειάρχη κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου και τον νέο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Φώτη Λαμπρινίδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.