Κρητικός εξαπάτησε Βολιώτη για αγορά αυτοκινήτου

Του έδωσε προκαταβολή 1.100 ευρώ και ο δράστης εξαφανίστηκε

Θύμα απάτης ενός 35χρονου από την Κρήτη, έπεσε ένας 40χρονος Βολιώτης, που πλήρωσε προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου, αλλά ο υποτιθέμενος πωλητής εξαφανίστηκε, με τα χρήματα.
Στο τέλος του 2017, ο Βολιώτης βρήκε μέσω αγγελίας σε γνωστό ιστότοπο αγγελιών, ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota, το οποίο πωλούσε ο 35χρονος από την Κρήτη αντί 3.000 Ευρώ.
Οι δύο άνδρες επικοινώνησαν και συμφώνησα, ο 35χρονος έπεισε τον Βολιώτη ότι υπήρχε το αυτοκίνητο και ο δεύτερος κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό ποσό 1.100 Ευρώ ως προκαταβολή.
Τελικά, οι μέρες περνούσαν και ο πωλητής του αυτοκινήτου εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο Βολιώτης θύμα που επιτήδειου να κάνει καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Οι αστυνομικοί, αφού έψαξαν μέσω του λογαριασμού του και του αριθμού τηλεφώνου του την ταυτότητα του 35χρονου, τον εντόπισαν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για απάτη.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε, ο 35χρονος, μέσω αγγελίας σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα σχετικά με υποτιθέμενη πώληση αυτοκινήτου, απέσπασε από 40χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 1.100 Ευρώ ως προκαταβολή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία του οχήματος.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.