Κύκλος εργαστηρίων στην Αγριά

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς προσκαλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στον κύκλο εργαστηρίων «Παιχνίδια με το Σώμα και το Νου» που ξεκινά την Τρίτη 28 Αυγούστου.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν την καλή φυσική υγεία των παιδιών καθώς και την προώθηση της άσκησης και του παιχνιδιού σε παιδιά και ενήλικες. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι :
• Α. Φροντίζω το Σώμα μου ( Από τί αποτελείται, Τί ρόλο διαδραματίζει κάθε σύστημα στην υγεία και στην καθημερινότητα, Τί βοηθά και τι εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού , Διατροφή, Μεσογειακή διατροφή, Πως κατασκευάζω ένα υγιεινό γεύμα)
• Β. Εκπαιδεύω το Σώμα μου (Γιατί είναι σημαντικό να γυμνάζομαι, Πώς η άσκηση επηρεάζει την υγεία μου, Πώς κάθομαι όταν διαβάζω ή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή, Πώς κοιμάμαι, Πώς επιλέγω και κουβαλάω την μαθητική μου τσάντα, Ο αθλητισμός από την αρχαιότητα ως σήμερα)
• Γ. Παίζω και Μαθαίνω {Παιχνίδια που στοχεύουν στην βελτίωση όλων των παραμέτρων της φυσικής μας κατάστασης όπως αερόβια ικανότητα, δύναμη, ταχύτητα, κινητικότητα, συντονιστικές ικανότητες, παιδαγωγικά και μουσικοκινητικά ομαδικά παιχνίδια)
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς στις 7.30 μμ την Τρίτη 28, Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Αυγούστου για γονείς και παιδιά έως 5 – 7 ετών και την Τρίτη 4, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου για γονείς και παιδιά 8 -12 ετών.
Η Μόνικα Μπένικ (πτυχιούχος φυσικής αγωγής – ειδικής αγωγής) και η Αθανασία Μπένικ (πτυχιούχος φυσικής αγωγής – ενόργανης) θα μας μάθουν πως να φροντίζουμε και να εκπαιδεύουμε το σώμα μας μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις και συζητήσεις.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλ 6072303591 και 6972754701.
Τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.