«Κύμα» αλληλεγγύης για το κορίτσι που διάβαζε κάτω από τον στύλο…

Παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, φορέων και πολιτών

Ένα «κύμα» αλληλεγγύης δέχτηκε η οικογένεια από την Αγριά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και το Υπουργείο Εργασίας μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου αναλαμβάνει να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει. Από το γραφείο της κ. Φωτίου επικοινώνησαν με την εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» που ανέδειξε το θέμα και στη συνέχεια με φορείς που ήδη κινητοποιήθηκαν ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια για τις κοινωνικές παροχές που δεν έχει αξιοποιήσει και ήδη δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες.
Για το πρόβλημα, υπήρξε αρχικά παρέμβαση του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Ζάχου, ο οποίος σοκαρίστηκε από το θέαμα ενός ανήλικου παιδιού της οικογένειας που διάβαζε στο πεζοδρόμιο του σπιτιού, κάτω από τον στύλο του δημοτικού φωτισμού, καθώς δεν είχε ρεύμα. Η οικογένεια με τα τρία ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενισχύθηκε οικονομικά από γνωστούς και συγγενείς και έγινε άμεσα η επανασύνδεση του ρεύματος. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και τον διευθυντή κ. Σαβελλίδη να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα των παιδιών, με όσα μέσα απαιτούνται, ενώ την υποστήριξή της, με όποιον τρόπο θεωρηθεί χρήσιμη, γνωστοποίησε στη Δ.Δ.Ε. η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

Στο μεταξύ, το γεγονός, ότι δεν ισχύει για καμιά μαθήτρια του Γυμνασίου Αγριάς το σχετικό δημοσίευμα (για οικογένεια που είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο σπίτι και τα παιδιά διάβαζαν κάτω από το στύλο του πεζοδρομίου) και κατά την γνώμη μου χρειάζεται περισσότερη διακριτικότητα σε τέτοια θέματα, ιδίως σε μια μικρή κοινωνία, αναφέρει σε σημείωμά του ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγριάς, Παντελής Πολυχρονόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.