Κυνηγοί Pokemon και στο Βόλο!

Ο Δημήτρης και ο Γιώργος έξω από τον Άγιο Κωνσταντίνο "κυνηγώντας" pokemons.
Εκατοντάδες Βολιώτες κάθε ηλικίας στα χνάρια του Ας και του Πίκατσου

Για την γενιά των σημερινών τριαντάρηδων τα pokemon ξυπνούν μνήμες από την παιδική ηλικία. Τότε που τα Σαββατοκύριακα στήνονταν μπροστά από την τηλεόραση για την καθιερωμένη «βάρδια» στο Star όπου προβάλλονταν η δημοφιλής γιαπωνέζικη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Ο Πίκατσου ήταν ο μικρός κίτρινος ήρωας , το πόκεμον του δεκάχρονου Ας ο οποίος θέλει να γίνει εκπαιδευτής πόκεμον, το οποίο διαθέτει τη δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η νέα παγκόσμια μόδα όμως που χτύπησε και στη χώρα μας πρόσφατα λέγεται Pokemon Go και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεταφορά του concept της τηλεοπτικής σειράς στη σύγχρονη πραγματικότητα όπου πολλοί από εμάς περνάμε αρκετό χρόνο με το κινητό μας παίζοντας παιχνίδια. Το Pokémon Go είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για έξυπνες συσκευές (smartphones), που χρησιμοποιεί την τοποθεσία των παικτών, και αναπτύχθηκε από την Niantic, ενώ εκδόθηκε από την εταιρεία The Pokémon Company ως μέρος της σειράς Pokémon. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση με τον αριθμό των χρηστών που το «κατέβασαν».

Στο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, εκεί που περπατάς μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί ένα Pokemon!
Στο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, εκεί που περπατάς μπορεί ξαφνικά να εμφανιστεί ένα Pokemon!

Τα σημεία όπου συχνάζουν οι «κυνηγοί» των πόκεμον είναι γνωστά μνημεία πόλεων, εκκλησίες κλπ. Εμείς συναντήσαμε παρέες στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου καθημερινά περνούν αρκετή ώρα πολλοί νέοι από 10 έως και 18 ετών, κυνηγώντας τα μικρά πολύχρωμα πλασματάκια με τις ιδιαίτερες δυνάμεις. Δύο νεαροί κοιτούν «κολλημένοι» την οθόνη του κινητού τους και μαζεύουν Μπουλμπασάρ, Σαρμαντέρ, Σκουίρτλ, Τσάρβαντελ κ.α. στον Άγιο Κωνσταντίνο, «είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, γιατί βγαίνεις έξω από το σπίτι. Δεν είναι καλό να «κολλήσεις», αλλά είναι διασκεδαστικό» λέει στο magnesianews.gr ο 18χρονος Δημήτρης που «κατέβασε» το παιχνίδι από την πρώτη μέρα που διατέθηκε στην Ελλάδα ,το περασμένο Σάββατο. Μας εξηγεί πως παίζεται: «βλέπεις μπροστά σου ένα χάρτη και σε οδηγεί σε διάφορα σημεία, σε εκκλησίες, σε σχολεία κλπ. και καθώς περπατάς προς τα εκεί, συναντάς πόκεμον και αν σηκώσεις το κινητό σου το βλέπεις «ζωντανά», σημαδεύεις και πετάς την pokeball (την μπάλα που πιάνει και αποθηκεύει τα πόκεμον). Αν σημαδέψεις καλά το πιάνεις» Όπως μας λέει ο 18χρονος Γιώργος που «κυνηγάει» μαζί με τον Δημήτρη pokemons, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και μπορείς να παίξεις με φίλους σου, βγαίνοντας έξω και όχι μένοντας σπίτι. Υπάρχουν περίπου 250 είδη pokemon τα οποία ξεχωρίζουν σε δύναμη. Υπάρχουν τα πόκεμονς για αρχάριους και τα πιο εξελιγμένα που είναι πιο δύσκολα να τα πιάσεις.

Εντοπίσαμε τον Γιώργο την Άννα και τη μικρή Αποστολία δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου "κυνηγώντας" pokemons.
Εντοπίσαμε τον Γιώργο την Άννα και τη μικρή Αποστολία δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου “κυνηγώντας” pokemons.

Επειδή όμως το «κυνήγι» των Pokemons δεν είναι αποκλειστική ενασχόληση των νέων που μαζεύονται στα σκαλιά των εκκλησιών, αλλά μπορεί να αποτελέσει και οικογενειακό παιχνίδι, γι’ αυτό ο Γιώργος πήρε την 6χρονη κόρη του Αποστολία και τη φίλη τους Άννα και βγήκαν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Χρησιμοποιώντας το κινητό του μπαμπά της, μιας και είναι πολύ μικρή για να έχει δικό της η Αποστολία, πηδάει από τη χαρά της μόλις πιάνει ένα Βίλπουξ (ένα πόκεμον που μοιάζει με αλεπού). Στο ερώτημα «ποιος τη μύησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι» απαντά «ο μπαμπάς μου». Ο Γιώργος εξηγεί πως «είναι διασκεδαστικό να βγαίνεις έξω και να παίζεις και κυρίως όταν αυτό συνδυάζεται με οικογενειακό παιχνίδι.» Σημεία των καιρών, τα κάθε είδους παιχνίδια τα οποία που μπορούν να εμπλέξουν και να δώσουν ρόλους σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και στον κινηματογράφο, όπου εκτυλίσσονται παράλληλες ιστορίες και αστεία, που άλλα απευθύνονται στους μικρούς και άλλα στους μεγάλους που τα συνοδεύουν.

Το pokemon go μπορεί να είναι μια μόδα που θα περάσει αργά η γρήγορα, αλλά επειδή κάποιοι το παίρνουν πολύ στα σοβαρά, την επόμενη φορά που θα στέκεσαι κάπου και έρχεται κατά πάνω σου κάποιος έχοντας την προσοχή του στραμμένη στην οθόνη του κινητού του, κάνε στην άκρη, θέλει οπωσδήποτε το πόκεμον που είναι κοντά σου!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.