Λ.Γαϊτάνης: “Νίκη των δικηγόρων η μαζική συμμετοχή στις εκλογές”

"Κάθε δημόσιο πρόσωπο πρέπει να ξέρει πότε και πως να φεύγει" τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ.Β.

Νίκη των δικηγόρων του Βόλου χαρακτήρισε το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής που έφθασε το 82,5% στις εκλογές για νέα διοίκηση, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης. Όπως τόνισε μιλώντας στο magnesianews.gr, μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το καλοκαίρι αποφάσισε να μην κατέλθει εκ νέου υποψήφιος στις σημερινές εκλογές και έθεσε ως πρώτο μέλημά του την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για τη διαδοχή του. Χαρακτήρισε ως πρώτιστο μέλημα για τη νέα διοίκηση αλλά και την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων να βρεθεί κίνητρο παραμονής των δικηγόρων στο επάγγελμα “γιατί ένας δικηγόρος υποαπασχολούμενος είναι πολύ καλύτερος από έναν άνεργο δικηγόρο”.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης, αναφορικά με την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, “νομίζω ότι κάθε δημόσιο πρόσωπο, όπως είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου πρέπει να ξέρει και πότε φεύγει αλλά και πως να φεύγει. Πιστεύω ότι βοήθησα τον υποψήφιο πρόεδρο Χρήστο Στρατηγόπουλο με την παρουσία μου στο πλευρό του και δεν θεωρώ ως αδυναμία το γεγονός ότι δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος, αλλά ερμηνεύω τη μία και μοναδική υποψηφιότητα και σαν μια αναγνώριση ότι ήταν ο καλύτερος στις παρούσες συνθήκες να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Ανησυχία μου ήταν το γεγονός ότι η μοναδική υποψηφιότητα θα μπορούσε να αποτρέψει αρκετό κόσμο στο να μην προσέλθει στις κάλπες. Εκεί δώσαμε τη μάχη μας τις τελευταίες ημέρες και πιστεύω ότι βγήκαμε νικητές, διότι η συμμετοχή 449 δικηγόρων σε σύνολο 545, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 82,5% σε σύγκριση με το 2014 που ήταν 85%, δείχνει ότι το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο, παρά το γεγονός ότι είχαμε έναν υποψήφιο και σαφώς πολύ λιγότερους υποψηφίους συμβούλους που ήταν 26 έναντι 48 το 2014. Αποτελεί μια νίκη μια νίκη των δικηγόρων του Βόλου αυτή η μαζική συμμετοχή και ελπίζω ότι το καινούριο διοικητικό συμβούλιο με τη μικρή βοήθεια από μέρους μου για όσο διάστημα παραμείνω ενεργός δικηγόρος, θα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες.”

Παράλληλα ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση λέγοντας πως “οι δικηγόροι εγκαταλείπουν το επάγγελμα γιατί η κυβέρνηση δεν βρίσκει κίνητρο παραμονής γι’ αυτούς αλλά μάλλον κίνητρο εγκατάλειψης της δικηγορίας.” Όπως είπε “αυτό επιβάλλεται να αλλάξει σύντομα και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα της καινούριας ολομέλειας. Η δικηγορία που οραματίζομαι προσωπικά δεν μπορεί να είναι η δικηγορία των ολίγων, πρέπει να είναι η δικηγορία των πολλών. Όταν όμως σε κάθε σύλλογο, βλέπουμε ότι μειώνεται ο αριθμός των μελών και είδαμε και σήμερα στις εκλογές τις δικές μας ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών μειώθηκε από τα 588 στα 544 και είναι δεδομένο ότι αποχωρούν περισσότεροι απ’ όσους εγγράφονται. Πρέπει να δοθεί ενδιαφέρον από την κυβέρνηση και ύστερα από πίεση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων να δοθούν κίνητρα παραμονής στο επάγγελμα γιατί ένας δικηγόρος υποαπασχολούμενος είναι πολύ καλύτερος από έναν άνεργο δικηγόρο.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.