Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ευαγγελίστρια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί και φέτος η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ιερού Ναού, «χαρακτηριστικό των λατρευτικών εκδηλώσεων είναι η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού στους δρόμους της πόλης. Την εικόνα αυτή έφεραν οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Νέας Ιωνίας από την πατρίδα τους την Μικρά Ασία, με πίστη και ευλάβεια στο πρόσωπο της Παναγίας μας, καθώς επίσης και στην θαυματουργική ιδιότητα της Ιεράς Εικόνος.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 το απόγευμα, θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Δ΄ στάση των Χαιρετισμών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιγνατίου. Στις 20:30 το βράδυ και στο προαύλιο του Ιερού Ναού θα ψαλεί η Αρτοκλασία και θα γίνει το Θείον Κήρυγμα. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή η οποία θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας (Απ. Βολίδη, Δορυλαίου, Ελ. Βενιζέλου, Δημοκρατίας, και Λεωφ. Ειρήνης).
Μετά το πέρας της Λιτανείας, θα γίνει ολονύκτια ακολουθία, με Εσπερινό, Αρτοκλασία, Όρθρο και Θεία Λειτουργία, ακολουθίες τις οποίες πλήθος κόσμου παρακολουθεί μέσα σε μια πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα. Ανήμερα της εορτής και ώρα 07:30 το πρωί θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες αναγγέλλοντας την έναρξη της Ακολουθίας του Όρθρου, μετά την οποία θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00 θα ψαλεί ο εσπερινός της απόδοσης της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.