Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Βόλο (video)

Διέλευση αεροσκαφών και ελικοπτέρων μετά από χρόνια

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 7ο ΛΥΚΕΙΟΠΑΡΕΛΑΣΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΑΞΑΣΠΑΡΕΛΑΣΗ 111ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΛΗΞΗΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΙΛΕΥΣΗΑΠΑΤΣΙ ΔΙΕΛΕΥΣΗΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΝΤΙΟΙΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΜε καλό καιρό και ζέστη, παρουσία μερικών χιλιάδων Βολιωτών που κατέβηκαν στην παραλία του Βόλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που φέτος έγινε, μετά από χρόνια, με τη διέλευση σχηματισμών τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F 16 της 111 Πτέρυγας Μάχης και οκτώ ελικοπτέρων UH-1H και AH-64 Apache.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που στάθηκε στη χαμηλή εξέδρα δίπλα από τη Σημαία εξέδρα, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, προς από τους οποίους η παρέλαση ξεκίνησε με τους ανάπηρους πολέμου, τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιδρύματα παιδιών με αναπηρία, Πολιτιστικών Συλλόγων και συστημάτων προσκόπων.
ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣΕΠΙΣΗΜΟΙ

«Να προχωρήσουμε όχι σε βάρος του λαού»
Μετά το τέλος της παρέλασης, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι η σημερινή είναι σημαντική μέρα για τους Έλληνες καθώς το 1821 ήταν κρίσιμη περίοδος που επανέθεσε την δημοκρατία και η Ελλάδα έκανε κυβέρνηση για πρώτη φορά. Η υφυπουργός ζήτησε όλοι οι Έλληνες συντονισμένα να κάνουμε ότι καλύτερο για την πατρίδα μας, αν θέλουμε να κρατηθεί το δημιούργημα της Ευρώπης, που συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, για να σταματήσει η λιτότητα, να δούμε νέα δεδομένα. «Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε αλλά όχι εις βάρος του λαού μας», τόνισε.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε ότι είναι διττή η σημασία της σημερινής ημέρας και ευχήθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου να ευαγγελίζει μόνο καλά νέα και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου να μεταλαμπαδεύσει αρχές αξίες κι ιδανικά για ενότητα συνοχή κι ομοψυχία για τις δύσκολες στιγμές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος δήλωσε ανέφερε ότι οι Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία το 1821 φέρνοντας την εθνική μας παλιγγενεσία κατόρθωσαν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου. «Πέντε χρόνια πριν τη συμπλήρωση δύο αιώνων είναι αναγκαίο να αγωνιστούμε εμείς για να αλλάξουμε την μοίρα του τόπου. Μια εθνική επανεκκίνηση είναι αναγκαία όσο ποτέ», εκτίμησε.

Η πρώην υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη όσους συνέδραμαν στη διοργάνωση της παρέλασης και όσους παρέλασαν, καθώς και τους «αγγέλους» της πατρίδας μας, το στρατό. Όπως ανέφερε, σήμερα είναι γιορτή για την Εκκλησία και την απελευθέρωση του Έθνους μας. Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές εκείνους που ενωμένοι δώσανε τον αγώνα και τα βάλανε με μια αυτοκρατορία και βγήκανε νικητές. «Τιμώντας την μνήμη των ηρώων, οφείλουμε απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την πατρίδα μας με οποιοδήποτε τρόπο, να ενωθούμε να ξεπεράσουμε μικροκομματικά συμφέροντα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», δήλωσε.

Τέλος ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι είναι ύψιστη τιμή για τον ίδιο και συνεχάρη τα Ελληνόπουλα, και τις οικογένειες τους. «Είμαστε ο καλύτερος στρατός γιατί έχουμε τον Έλληνα στρατιώτη και μαχητή. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Μαγνησία στο Βόλο», ήταν η δήλωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.