ΛΑΣ: Να πάρει ενιαία απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική: Παντού ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση»

«Περιοδεία στο Αστυνομικό Μέγαρο, στο “Μεταξουργείο” και στο “Σπίρερ”

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου περιόδευσαν ο Βουλευτής ΚΚΕ Μαγνησίας Κώστας Στεργίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αποστόλης Νάνος, Εύη Καρυδάκη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας και Θόδωρος Καραγιάννης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στη συνάντηση που είχαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Καραΐσκο και τον Υποδιευθυντή κ. Αλεξάκη αναδείχθηκαν μια σειρά από προβλήματα με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Στεργίου συνεχάρη τον Αστυνομικό Διευθυντή και τα στελέχη της αστυνομίας για τις επιτυχίες τους στη μάχη κατά του εμπορίου ναρκωτικών και τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες για τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αστυνομικών και όλων των ένστολων. Το ΚΚΕ, επίσης, αντιστέκεται στον αυταρχισμό και την καταστολή που η κυβέρνηση εφαρμόζει ενάντια στο λαό που αγωνίζεται. Επισήμανε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προέρχεται από φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να είναι στο πλάι του λαού και όχι απέναντί του. Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στη συνέχεια, διένειμαν ανακοινώσεις στους αστυνομικούς και στις συζητήσεις που είχαν μαζί τους σημείωσαν ότι το κριτήριο πρέπει να είναι ενιαίο σε όλες τις κάλπες, αφού η αντιλαϊκή πολιτική, που τη βιώνουν και οι αστυνομικοί, σχεδιάζεται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ και εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες από τις πρόθυμες τοπικές και περιφερειακές αρχές.
Ακολούθησε επίσκεψη στο «Μεταξουργείο», όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και συζήτησαν τις θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το δήμο Βόλου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή Βόλου, που πίσω από την προβολή ενός σχετικά μικρού έργου, μπροστά στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη (Σχολεία, πυροσβεστική, δικαστήρια, περιφερειακός, οδικό δίκτυο, αγροτικό δίκτυο, ποιότητα και επάρκεια νερού, προστασία περιβάλλοντος, κ.ά) κρύβει την απόλυτη συμφωνία της με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), και ΣΥΡΙΖΑ, που μετατρέπουν την τοπική διοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό με την ανταποδοτικότητα και σε πεδίο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, με πιο χαρακτηριστικό αυτό της ΑΓΕΤ – Lafarge και της καρκινογόνας καύσης.
Τα παραπάνω, η εγκατάλειψη και οι ελλείψεις στο Δήμο Βόλου, επιβεβαιώθηκαν από την τραγική εικόνα στην Πολεοδομία Βόλου, όπου, εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό, το αρχείο της υπηρεσίας, εκατοντάδες φάκελοι, είναι διασκορπισμένοι στα υπόγεια του «Σπίρερ». Οι άθλιες συνθήκες εγκυμονούν και κινδύνους λόγω της σκόνης και της έλλειψης καθαριότητας για το προσωπικό. Ακόμη η εντατικοποίηση της δουλειάς, για την εξυπηρέτηση των δημοτών, τους έχει φέρει πολλούς υπαλλήλους σε απόγνωση. Το θέμα της ψηφιοποίησης του αρχείου είναι «όνειρο θερινής νυκτός», προχωρά πολύ αργά, αφού φάκελοι μιας τουλάχιστον μιας εικοσαετίας περιμένουν τη σειρά τους!
Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είπαν ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει αφήσει τις υπηρεσίες χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και της δημοτικής αρχής Βόλου, που πρόθυμα και αδιαμαρτύρητα εφαρμόζει και στηρίζει αυτήν την πολιτική. Επισήμαναν επίσης ότι είναι στο χέρι των εργαζομένων να βάλουν φρένο σ’ αυτήν την κατάσταση δυναμώνοντας τους αγώνες τους και στηρίζοντας το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παντού, σε όλες τις κάλπες στις επερχόμενες εκλογές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μ’ αυτήν την επιλογή τους θα δυναμώσει η δική τους φωνή και οι δικές τους διεκδικήσεις για τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.