ΛΑΣ: «Σχολεία σε άθλια κατάσταση, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας»

Επίσκεψη στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου

Επίσκεψη στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ριζόπουλος Απόστολος και ο δημοτικός σύμβουλος Νάνος Αποστόλης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συζήτησαν με τη Λυκειάρχη του σχολείου και με τους καθηγητές για τα πρόσφατο γεγονός της αποκόλλησης σοβάδων μπροστά στην κύρια είσοδο του σχολείου, όπου, ευτυχώς, δεν είχαμε τραυματισμούς, γιατί το γεγονός συνέβη πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας πριν από μερικούς μήνες.
Ο υποψήφιος της ΛΑ.Σ. επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίος ο λόγος της πτώσης σοβάδων. Τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, σε εγκατάλειψη, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, καμιά συντήρηση, καμιά προστασία, κανένα μέτρο αντισεισμικής θωράκισης, ούτε τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου είναι μεγάλες. Επιβεβαιώθηκε ότι η δημοτική αρχή Βόλου, ενώ ήταν ενημερωμένη εγγράφως από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τους σοβάδες που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια των μαθητών και είχαν ζητήσει την άμεση παρέμβαση για τη στεγανότητα και την επιδιόρθωση των επιχρισμάτων, η δημοτική αρχή έδωσε για ακόμη μια φορά αόριστες υποσχέσεις, δείχνοντας εγκληματική αδιαφορία.
Τόνισε, ότι γίνεται φανερό ότι για τη δημοτική αρχή Βόλου η συντήρηση των σχολικών υποδομών και η κάλυψη των γενικότερων αναγκών στη σχολική στέγη δεν αποτελούν «επιλέξιμα» έργα. Μαζί με την κυβέρνηση καθώς επίσης και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας εφαρμόζουν κατά γράμμα τα προγράμματα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, προωθούν έργα διευκόλυνσης και μεγαλύτερης κερδοφορίας των επενδύσεών τους. Για όλους αυτούς τα έργα, όπως η απαραίτητη συντήρηση των σχολικών και γενικότερα των δημοσίων κτιρίων, πετιούνται στον Καιάδα.
Η ίδια πολιτική αντιμετώπιση υπάρχει και από τους υποψήφιους μνηστήρες, που στηρίζουν και στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), τον ΣΥΡΙΖΑ και που το επόμενο διάστημα θα διεκδικήσουν τη ψήφο των λαϊκών οικογενειών. Θεωρούν ότι η πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού είναι πολυτέλεια. Ότι είναι «κόστος» η συντήρηση των σχολείων, η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, το δικαίωμα στην υγεία, οι συντάξεις και οι μισθοί, κ.ά. Κόστος που δεν αποφέρει «όφελος» στους επιχειρηματίες. Προωθούν την πολιτική των κομμάτων που στηρίζουν και που κυβέρνησαν τη χώρα, που πετσόκοψαν τα λαϊκά δικαιώματα, που επέβαλαν αβάσταχτη φορολογία και δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στις οικογένειες μας. Όλοι αυτοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά των μονοπωλίων.
Ο υποψήφιος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να διεκδικήσουν να γίνουν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι κατάλληλες επισκευές και συντηρήσεις, η εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών σε όλα τα σχολικά διδακτήρια. Να απαιτήσουν να αρχίσει τώρα ο αντισεισμικός έλεγχος των κτιρίων με σύγχρονα επιστημονικά μέσα. Να δώσουν ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που είναι και θα πάντα μπροστά στη μάχη υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.