ΛΑΣ Βόλου: «Ποιον κοροϊδεύουν; Μας έκλεψαν δις ευρώ και επιστρέφουν ψίχουλα»

«Εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, εκεί που τα μαυρισμένα χέρια των εργατών δίνουν μορφή στο μέταλλο, δένουν και τιθασεύουν το ατσάλι και το κάνουν μέσο παραγωγής, εργαλείο στην υπηρεσία των αναγκών μας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περιόδευσαν ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι Βασίλης Λινάρδος και Κουτσινάρης Γιώργος.
Όπως τονίζεται, «οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επισκέφθηκαν στα εργοστάσια Φώτογλου, Γαλανός, Στεφάνου, Καρατοσίδης, ΒΜΤ και συνομίλησαν με τους εργάτες. Αναφέρθηκαν στις πολιτικές εξελίξεις και στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και στην επιχείρηση υφαρπαγής της ψήφου των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, που πλήρωσαν ακριβά τα βάρβαρα μέτρα και τους πάνω από 700 μνημονιακούς νόμους. Τους νόμους που χτύπησαν τα εργασιακά δικαιώματα των εργατών, που τσάκισαν τους μισθούς και την κοινωνική ασφάλιση, που επέβαλαν αμέτρητα φοροχαράτσια. Κατηγόρησαν την Ε.Ε., την κυβέρνηση και τη ΝΔ, γιατί, παρά τις όποιες μικροδιαφορές έχουν, υπερασπίζουν την ίδια στρατηγική, την στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δίνοντας πακτωλό εκατομμυρίων, στηρίζοντας την ανάκαμψη και τα κέρδη τους με κάθε τρόπο. Κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια τους πήραν 10 και τώρα, με ψίχουλα και επιδόματα αντίδωρο από το ματωμένο υπερπλεόνασμα, τους επιστρέφουν 1. Γιατί στην εποχή του μεταμνημονιακού μνημονίου και της διαρκούς εποπτείας όλα είναι εδώ: η ανεργία, η ελαστική απασχόληση, οι μισθοί πείνας. Σχολείο και υγεία ακριβό εμπόρευμα. Σύνταξη πετσοκομμένη και στα ’67.
Τους κάλεσαν να σκεφτούν τι διαφορετικό έχουν όλοι οι υποψήφιοι των κομμάτων που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η δημοτική αρχή Βόλου και η περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας. Ο Μπέος, ο Παπαδούλης, ο Αποστολάκης, η Καπούλα, ο Αγοραστός, κ.ά. υποστηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στην τοπική διοίκηση, μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους, υλοποιούν έργα που διευκολύνουν τις επενδύσεις τους και αφήνουν σε τελευταία μοίρα έργα για τις ανάγκες και την προστασία της λαϊκή οικογένειας. Στηρίζουν τα μονοπώλια, όπως με την ΑΓΕΤ και την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών, βάζοντας στην καρμανιόλα την υγεία του λαού. Ταυτόχρονα, πίσω από τη θέση για αυτόνομη – αυτοτελή λειτουργία του δήμου κρύβεται ο σχεδιασμός για μετατροπή του δήμου σε Α.Ε., που θα πουλά ακριβά όλες τις υπηρεσίες, υποβάλλοντας τους εργαζόμενους σε διπλή φορολογία.
Τους κάλεσαν επίσης να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που ποτέ δεν τους είπαν ψέματα, που είναι στην πρώτη γραμμή για τα εργατικά δικαιώματα, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για όλα όσα έχουν ανάγκη και δικαιούνται, να ενισχυθεί ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να δυναμώσει παντού η δική τους φωνή! Να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του ΚΚΕ που πάνω γράφει 100 χρόνια αγώνες και θυσία!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.