ΛΑΣ Βόλου: «Να μην γίνει καμιά διακοπή νερού στις λαϊκές οικογένειες του Βόλου»

«Η πρόσφατη απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει σε διακοπές νερού για οφειλές που ανέρχονται σε ποσό μεγαλύτερο των 200 ευρώ για τρία τρίμηνα ή στο ποσό των 300 ευρώ για δύο τρίμηνα αποδεικνύει την εχθρική στάση της δημοτικής αρχής Βόλου απέναντι στα λαϊκά στρώματα της πόλης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Βόλου.
Όπως σημειώνει, «εναι προφανές ότι οφειλές που ανέρχονται σ’ αυτά τα ποσά δεν αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά λαϊκές οικογένειες και μικροεπαγγελματίες που έχουν αδυναμία πληρωμής. Η δημοτική αρχή Βόλου αντί να «στριμώξει» τους μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι τυγχάνουν ενδεχομένως προνομιακής μεταχείρισης με την ένταξή τους στο σύστημα των 100 δόσεων με προκαταβολή του 10% της οφειλής, απαιτεί «οριζόντια» εξόφληση οφειλών και απειλεί με διακοπές νερού τους μικροοφειλέτες, που έχουν πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στην καταβολή των υποχρεώσεών τους, ύστερα από το χτύπημα που δέχτηκαν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, την ανεργία, την δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.
Η δημοτική αρχή Βόλου υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει πλειστηριασμούς και κατάσχεση κινητών και ακινήτων για χρέη προς τους δήμους που ξεκινούν από 500 €. Βάζει το «μαχαίρι στο λαιμό» των λαϊκών οικογενειών. Την ίδια στιγμή με αναπτυξιακούς νόμους, με φοροαπαλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, και των δήμων, εκατομμύρια € χαρίζονται στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Σήμερα είναι ανάγκη και πρέπει να αποτελέσει μέτρο διεκδίκησης από τους φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων η θέση του ΚΚΕ, για την οποία είχε καταθέσει και σχετική πρόταση – τροπολογία στη Βουλή (16-3-2019) που αφορά «Άμεσα μέτρα διαγραφής προς τους δήμους» με βάση εισοδηματικά κριτήρια με γνώμονα την προστασία των λαϊκών οικογενειών.
Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ προτείνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή με απόφαση του Δ.Σ. των ΔΕΥΑ και των ΝΠΔΔ, να είναι δυνατή η διαγραφή κάθε είδους χρεών προς τους δήμους, για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους μακροχρόνια άνεργους, επαγγελματίες και αγρότες, που αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική αδυναμία, με βάση τα εισοδηματικά και άλλα κοινωνικά κριτήρια. Όπως επίσης και με σχετικές αποφάσεις να μπορούν να τίθενται και τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της ως άνω διαγραφής χρεών, η μείωση ή δοσοποίηση τους.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ καλεί τα λαϊκά στρώματα της πόλης να ξεσηκωθούν! Να διεκδικήσουν τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ για λαϊκή κατανάλωση, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού στις λαϊκές οικογένειες του Βόλου, να γίνει διαγραφή χρεών για αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα οικονομική αδυναμία, να πληρώσουν στο ακέραιο και άμεσα τα χρέη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Δήμου Βόλου, να μπει φραγμός στην εμπορευματοποίηση, στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και γενικότερα του νερού, να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών και έργων από τον Κ.Π. για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών ύδρευσης ¬– άρδευσης – αποχέτευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος και των τοπικών κοινοτήτων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.