ΛΑΣ Βόλου: «Ο δήμαρχος Βόλου σε διατεταγμένη υπηρεσία»

«Ξεπληρώνει με τις υπηρεσίες του, την κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζεται σε ανακοίνωση

Στο πρόσταγμα της κυβέρνησης να χτυπηθούν οι αγώνες των μαθητών, μετά τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, την ασφάλεια και τον εισαγγελέα, ανέλαβε ρόλο φίμωσης («Να τελειώνουμε μ’ αυτά», είπε!) του μαθητικού κινήματος και ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣ Βόλου.
Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, «βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, με γελοία επιχειρήματα σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ξεπληρώνει με τις υπηρεσίες του, για ακόμη μια φορά, την κυβέρνηση της ΝΔ, που τον στηρίζει.
Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και χυδαίας προσβολής των αγώνων των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει στόχο να συγκαλύψει, όχι μόνο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου που «σφυρά» αδιάφορα μπροστά στο γεγονός ότι και στην πόλη μας τα υπεράριθμα τμήματα και οι ελλείψεις σε αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας μπορούν να μετατρέψουν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης της επιδημίας.
Αυτές οι τραγικές ελλείψεις στα σχολειά μας, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο Νοσοκομείο Βόλου, οι παλινωδίες της κυβέρνησης και, κυρίως, το γεγονός ότι κατευθύνει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνοντας «γυμνή» τη δημόσια υγεία είναι πού πυροδοτεί τα δίκαια αιτήματα και τις κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε όλη την Ελλάδα.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν την ίδια ανησυχία και αγωνία για την υγεία και τη μόρφωση. Κάτω από τις μάσκες, που φορούν επί ώρες, δυναμώνουν τη φωνή τους για το αυτονόητο. Διεκδικούν μέτρα προστασίας, να τηρούνται οι αποστάσεις, 15 μαθητές ανά τμήμα, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού για την καθαριότητα και απολύμανση, κατασκευή των απαραίτητων υποδομών, κ.ά.
Αυτά τα δίκαια αιτήματα τρομάζουν την κυβέρνηση. Ο δήμαρχος, που βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική, δε συμμερίζεται αυτήν την ανησυχία των μαθητών που συγχρωτίζονται σε αίθουσες «κλουβιά», όλων των ανθρώπων που αναγκάζονται να στριμώχνονται στα μέσα μεταφοράς, των εργαζομένων στοιβάζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς! Καμιά υποχώρηση! Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην υγιεινή και στην ασφάλεια! Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα και τους αγώνες των μαθητών – εκπαιδευτικών και γονιών!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.