ΛΑΣ Βόλου: «Τραγική κατάσταση στο Κολυμβητήριο Βόλου»

«Αγανάκτηση και ανησυχία σε γονείς και αθλητές προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου να κλείσει τη εξωτερική πισίνα των 50 μέτρων στο Κολυμβητήριο Βόλου με πρόσχημα τις καιρικές συνθήκες» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣ Βόλου.
Όπως τονίζεται, «η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα στη μικρή πισίνα των 25 μέτρων να γίνεται το αδιαχώρητο, να συγχρωτίζονται δεκάδες αθλητές, μαθητές και έφηβοι, από τα συνολικά 11 αθλητικά σωματεία, με πάνω από 800 μέλη, χωρίς να εφαρμόζονται τα στοιχειώδη υγειονομικά πρωτόκολλα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια διαδρομή, αντί για 5-6 αθλητές, προπονούνταν 10 – 15 αθλητές.
Η τραγική αυτή κατάσταση οφείλεται και στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει παραδοθεί το κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, επειδή έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι εργασίες της ενεργειακής του αναβάθμισης. Ωστόσο, όμως, αποδεικνύεται, ακόμη μια φορά, ότι οι αθλητικές υποδομές, ιδιαίτερα στα αθλήματα του υγρού στίβου, είναι ανεπαρκείς. Υποδομές που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση από τα αθλητικά σωματεία και από τα φυσικά πρόσωπα που θέλουν να αθληθούν.
Αποδεικνύεται, ακόμη ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής δε είναι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες και στο ζήτημα του αθλητισμού, αφού δεν είναι επιλέξιμες, στη λογική κόστους – οφέλους. Αντίθετα επιλέξιμες για τη δημοτική αρχή, στα πλαίσια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, είναι οι μεγάλες επενδύσεις, που προωθούνται στον Δήμο Βόλου, γιατί αυτές αποφέρουν όφελος – κέρδος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην πράσινη ενέργεια, στη λεγόμενη κυκλική οικονομία, κ.ά. (π.χ. επεξεργασία – ενεργειακή ανάκτηση – καύση αποβλήτων, φωτοβολταϊκά πάρκα, ιδιωτικοποίηση ηλεκτροφωτισμού, ιδιωτικοποίηση ελεγχόμενης στάθμευσης, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, leasing, κ.ά.), που και οι Βολιώτες τις πληρώνουν σε χρυσό με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
• Τι θα κάνει για να μπορούν τα αθλητικά σωματεία του υγρού στίβου να πραγματοποιούν με ασφάλεια το προπονητικό τους έργο;
• Πότε επιτέλους θα δοθεί σε χρήση το κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας;
• Ποια νέα έργα και υποδομές προγραμματίζει για να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες στα αθλήματα του υγρού στίβου;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.