“Λογική «Καμόρα» και εκβιασμών αρχίζει να επικρατεί στην πόλη”! (video)

Δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΒ με αφορμή καταγγελία για απειλές κατά επιχειρηματία

Κώδωνα κινδύνου… ότι στην πόλη αρχίζει να επικρατεί λογική «Καμόρα» και εκβιασμών, από την πλευρά του Δήμου, έκρουσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, με αφορμή καταγγελία επιχειρηματία επιχείρησης στο παραλιακό μέτωπο, ότι δέχτηκε εκβιασμούς, διότι τοποθέτησε νόμιμα κοντέινερ, στο οποίο γίνονται εργασίες ενίσχυσης του εξωτερικού μπαρ και σε κάποιους δεν άρεσε.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του ΟΛΒ διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός δεν εξέδωσε καμίας μορφής άδεια για εγκατάσταση κοντέινερ και οι άδειες που υπάρχουν, είναι οι προβλεπόμενες από τις διαδικασίες, όταν πρόκειται να γίνει μια κατασκευή ή να τοποθετηθεί κάτι σε δημόσιο χώρο.
«Δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι δημόσιος και κοινόχρηστος, ο ενοικιάζων τον χώρο ζήτησε, επειδή ακριβώς προηγούμενα σ’ αυτή τη θέση υπήρχαν κάποιες μη νόμιμες κατασκευές, εάν θα μπορούσε να τοποθετήσει εκεί ένα μικρό κοντέινερ, μέσα στο οποίο να γίνονται οι εργασίες για ενίσχυση του εξωτερικού μπαρ, φυσικά με όλες τις κατάλληλες συνδέσεις αποχετεύσεων κλπ.», δήλωσε ο κ. Σταυριδόπουλος.
Όπως εξήγησε, υπάρχουν άδειες που εκδόθηκαν από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και την Πολεοδομία και στη συνέχεια ο επαγγελματίας απευθύνθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, που το εξέτασε ως έργο σε δημόσιο χώρο και δόθηκε η σχετική αδειοδότηση.
Σύμφωνα με τον κ. Σταυριδόπουλο, ο επιχειρηματίας είναι νόμιμος για την τοποθέτηση του κοντέινερ, αλλά ο Οργανισμός δεν είναι αρμόδιος για την έκδοση άδειας, αλλά ελέγχει αν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες άδειες.

“Εκβιαστική λογική και «Καμόρα»”
Ο πρόεδρος του ΟΛΒ, στον οποίο απευθύνθηκε ο επαγγελματίας, δήλωσε ότι όταν προσπάθησε να τοποθετήσει το κοντέινερ, «υπήρξε μια κατάσταση που δεν μπορέσαμε να την κατανοήσουμε. Ξαφνικά υπήρξε μια επιθετικότητα, γιατί τοποθετήθηκε, πως έγινε και ποιος το έκανε». Όπως ανέφερε, η διοικητική διαδικασία είναι αυτή, που πρέπει να είναι, με την έννοια των εγγράφων που πρέπει να έχουν εκδοθεί και να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Από την πλευρά του Δήμου, υπήρχε μια στάση την οποία δεν κατανοώ, αλλά από τα δείγματα που έχω ανησυχώ ότι στην πόλη αρχίζει να επικρατεί μια λογική εκβιαστική και «Καμόρα», όταν ακούγονται εκφράσεις «θα στο κάψω» κλπ.», ήταν η δήλωση του κ. Σταυριδόπουλου.
Ο πρόεδρος του ΟΛΒ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να καταγγείλει κάποιον ή κάτι, αλλά «θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε σε λογικές απειλής. Υπάρχουν νόμοι και διοικητικές διαδικασίες που δεν λειτουργούν».

«Κατήγγειλε ότι απειλείται»
Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στον ΟΛΒ επανειλημμένα ότι απειλείται. «Εμείς του είπαμε ότι εφόσον έχεις τις άδειές σου, προχώρα, κάνε τις αιτήσεις που πρέπει, πήγαινε στις ανάλογες υπηρεσίες να ζητήσεις τις συνδέσεις με το νερό, την αποχέτευση και αν έχεις κάτι να καταγγείλεις, υπάρχει ο αρμόδιος εισαγγελέας, οι Αστυνομικές, Αρχές, το Λιμεναρχείο κλπ.», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, που εκτίμησε ότι η υπηρεσία της Πολεοδομίας λειτούργησε ως όφειλε να λειτουργήσει.
Σε ερώτηση αν θεσμικοί ή εξωθεσμικοί παράγοντες ασκούν πιέσεις για να φύγει το κοντέινερ, γιατί δεν άρεσε σε ορισμένους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ απάντησε, ότι δεν γνωρίζει και πρόσθεσε πως, ό,τι άλλο προκύψει στη συνέχεια, θα το δει αναλόγως των καταστάσεων, με βάση τις άδειες κλπ.
Σε ερώτηση αν ο επιχειρηματίας που πήγε στον κ. Σταυριδόπουλο και κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές, ότι θα του κάψουν το μαγαζί, αν αποκάλυψε ποιοι τον απείλησαν, ο πρόεδρος του ΟΛΒ απάντησε ότι είπε κάποια πράγματα, αλλά ο ίδιος δεν είναι Αστυνομική ή Εισαγγελική Αρχή και του είπε ότι δεν μπορεί ο ΟΛΒ να κάνει κάτι γι’ αυτό, διότι αποστολή του είναι να διοικεί το λιμάνι και δεν έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα να χειριστεί τέτοια ζητήματα.
«Το θέμα είναι ότι αυτές οι καταστάσεις, δεν δείχνουν μια πολιτισμένη κοινωνία», κατέληξε ο Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.