Λόγω μιας κολώνας δεν είδε πεζή την παρέσυρε και την τραυμάτισε

Φωτό αρχείου
Φυλάκιση οκτώ μηνών σε 39χρονο για σωματική βλάβη από αμέλεια

Στη μειωμένη οπτική επαφή που είχε με το δρόμο, λόγω κολώνας, στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Ιωλκού στο Βόλο, απέδωσε ένας 39χρονος οδηγός την παράσυρση μιας 73χρονης γυναίκας, που είχε αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο κεφάλι, στο βραχιόνιο, ενώ χτύπησε και στο πόδι. Χθες, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καταδίκασε τον άνδρα σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Φεβρουάριο του 2015 στις 8 το πρωί, ο 39χρονος οδηγούσε επαγγελματικό φορτηγάκι κινούμενος στην Δημητριάδος και έστριψε αριστερά στην οδό Ιωλκού, με την 73χρονη να προλαβαίνει να κατεβάσει το ένα πόδι στη διάβαση πεζών, την ώρα που το άλλο το είχε πάνω στο πεζοδρόμιο.
Ο άνδρας δεν πρόλαβε να σταματήσει και την παρέσυρε ρίχνοντας την στο οδόστρωμα, με την ηλικιωμένη να «αποκομίζει» από την παράσυρση κάταγμα στο πρόσωπο και στο βραχιόνιο, ενώ χτύπησε και στο πόδι και απαιτήθηκε η μεταφορά της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ο πληρεξούσιος συνήγορος του κατηγορούμενου παραδέχθηκε στο Δικαστήριο την πράξη του πελάτη του, αλλά την απέδωσε στο γεγονός ότι ο 39χρονος δεν είχε καλή οπτική επαφή με το θύμα, λόγω μιας κολώνας που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.