Λόγω του θεσμικού ρόλου της δεν αποχώρησε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήλωσε η Βιολέτα Καντόλα στο Ράδιο ΕΝΑ

Η μη αποχώρηση της αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τη στιγμή που αποχώρησε η μείζονα μειοψηφία ήταν απόφαση της παράταξης «Συμμαχίας για τον Βόλο», όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Βιολέτα Καντόλα.
Όπως είπε, ο ρόλος της στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι θεσμικός, όπως και ο πρόεδρος κ. Θεοδώρου, άσχετα πως το αντιλαμβάνεται κάποιος και πως ασκεί τον ρόλο αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μόνο μέλος της παράταξης αλλά ενός οργάνου και οφείλει να παραμείνει, γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Αναφερόμενη σε θύματα που ψήφισε θετικά μετά από αποχώρησή της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, η κ. Καντόλα ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τον θεσμικό της ρόλο ότι λειτουργεί κατά συνείδηση, κάτι που αντιλαμβανόταν και όταν ήταν στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής, στην προηγούμενη θητεία της.
«Ψηφίζουμε θετικά στα υπηρεσιακά θέματα που πρέπει να προχωρήσουν και είναι το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων μας ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, στα θέματα που πρέπει ζητάμε μια επισήμανση ή να ζητήσουμε διευκρινίσεις το κάνουμε και κατόπιν αποφασίζουμε με βάσει της απαντήσεις που δίνονται ή δεν δίνονται, ενώ η κατηγορία της Δημοτικής Αρχής ότι παρεμποδίζουμε τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών, δεν υφίσταται», επισήμανε η κ. Καντόλα.

Η ίδια είπε ότι όσα ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή είναι για λαϊκή κατανάλωση, οι δημότες αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα και εκτίμησε ότι το έρεισμα της Δημοτικής Αρχής δεν είναι τόσο μεγάλο όσο πιστεύει και ευνοήθηκε για άλλους λόγους στις εκλογές στην περίοδο των πλημμυρών, καθώς πράγματα που έπρεπε να αναδειχτούν, δεν αναδείχτηκαν.

Αναφορικά με τις ερωτήσεις που γίνονται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και είναι πολλές, η αντιπρόεδρος είπε ότι το ζήτημα είναι οι απαντήσεις που δίνονται ή που συνήθως δεν δίνονται, αν και τελευταία η Δημοτική Αρχή πιέζεται και αρχίσει να απαντά στον χρόνο που προβλέπει η νομοθεσία.
Δύο από τις πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν χθες και συνυπέγραψε η κ. Καντόλα ήταν για τις παιδικές χαρές στα «Πλατανάκια» για τις οποίες δέχτηκε καταγγελία κατοίκων της περιοχής και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ κατατέθηκε και φωτογραφικό υλικό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται παιδιά δύο σχολείων και γονείς καθημερινά.

Ο δήμαρχος έδωσε μια απάντηση χθες λέγοντας ότι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά σε όλο τον Δήμο μετά τις πλημμύρες και η δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι απαντάει όπως τον βολεύει. Αν στριμωχτεί λέει είναι πολλά τα προβλήματα και τι να προλάβουμε να κάνουμε, ενώ αν δίνει συνέντευξη Τύπου λέει τι καλά τα κατάφερε η Δημοτική Αρχή και πως επανέφερε την πόλη στην κανονικότητα, ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
Για την παρατήρηση που έκανε ο κ. Βλιώρας ότι άλλαξε τη στάση της στην ψηφοφορία, η κ. Καντόλα είπε ότι του υπενθύμισε ότι κάποια στιγμή υπέγραψε για να φύγει η ίδια από την παράταξη, με την αιτιολογία ότι ακολουθούσε έναν δικό της δρόμο και δεν συμβιβαζόταν και χθες την κατηγόρησε ότι ψηφίζει ότι της πουν οι άλλοι, τη στιγμή που το σύνολο των συμβούλων της πλειοψηφίας τολμά να διαφοροποιηθεί από τη θέση του δημάρχου 10 χρόνια τώρα.
Η ίδια υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη σύμβουλος της πλειοψηφίας που έμεινε στη συνεδρίαση για το LNG και ψήφισε αρνητικά στην επένδυση, ενώ ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλάς, που επίσης έμεινε, είχε εκφράσει αρνητική γνώμη.

Ωστόσο, για τον ξυλοδαρμό του συμβούλου της ΛΑΣ κ. Γαργάλα από τον κ. Ζαχείλα, εντός της ΔΕΥΑΜΒ, με κουκούλα, που είναι πρωτοφανές στα δημοτικά πράγματα, ο δήμαρχος αρχικά έλεγε ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει δεκτή την παραίτησή του, δήλωση που έγινε αφού παρήλθε το αυτόφωρο, αντί να τον διαγράψει την ίδια στιγμή, για να δείξει έμπρακτα ότι δεν εγκρίνει, δεν έχει καμία σχέση με αυτά, αλλά έδειξε ότι ήταν δικαιολογημένος ο κ. Ζαχείλας, γιατί προκλήθηκε και δεν τον καταδίκασε.
Η κ. Καντόλα ανέφερε ότι δεν είδε κάποιον σύμβουλο της πλειοψηφίας να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό συμβούλου της αντιπολίτευσης και καλύφθηκαν πίσω από τη δήλωση καταδίκης του δημάρχου, με ελαφρυντικά όμως ότι προκλήθηκε είναι οικογενειάρχης, ενεργώντας ως συνήγορος του κ. Ζαχείλα.
Η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε ότι ο κ. Γαργάλας, είναι ένας άνθρωπος με τις δικές του πολιτικές απόψεις, τις οποίες εκφέρει με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει προσβάλει κανέναν άνθρωπο, είτε το κ. Ζαχείλα, είτε άλλο δημοτικό σύμβουλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.