Λύσεις στα προβλήματα της Κασσαβέτειας ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας από τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Το κτιριακό πρόβλημα του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, όπου εκτίουν την ποινή τους 155 κρατούμενοι, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου.

Κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν οι πιστώσεις για τις απαραίτητες επισκευές. Συζητήθηκαν, επίσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και όπως είπε η κ. Νικολάου, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την προκήρυξη θέσεων πολιτικού προσωπικού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής επιδιώχθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο βουλευτής στην Κασσαβέτεια, στις 15 Απριλίου, και της ενημέρωσης που είχε τόσο από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος όσο και από τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, για τα προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Εκτός από το θέμα της Κασσαβέτειας, ο κ. Μαραβέγιας έθεσε στην κ. Νικολάου και το αίτημα δημιουργίας παραρτήματος στον Βόλο του φορέα «Επάνοδος», που προωθεί την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων. Η Γενική Γραμματέας απάντησε ότι ο Βόλος θα είναι η πρώτη πόλη μετά την Αθήνα, στην οποία θα λειτουργήσει η «Επάνοδος», σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.