Μ. Πατσιαντάς: Θετική καταρχήν άποψη για τη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη

Στο σημείο που είναι πεζόδρομος, κρατώντας ωστόσο επιφυλάξεις, μέχρι τη τελική μελέτη

Θετική είναι καταρχήν η άποψη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά για τη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη στο σημείο που είναι πεζόδρομος και τη μετατροπή της σε ηπιότατης κυκλοφορίας, όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5», αν και κρατά επιφυλάξεις μέχρι να έρθει η μελέτη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Ο ίδιος τόνισε, ότι αν στη μελέτη ικανοποιηθούν οι επιφυλάξεις που έθεσε ο ίδιος στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, είναι θετικός, διότι θα αποσυμφορηθούν λίγο οι άλλοι δρόμοι του κέντρου, όπως Λαμπράκη, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και παράλληλα θα αποφορτιστούν η Αναπαύσεων και η Λ. Ειρήνης.

Στην «Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας», ήταν θέμα ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της οδού Καραμπατζάκη και ο ίδιος δήλωσε ότι ψήφισε θετικά με επιφυλάξεις, ότι θα πρέπει να δει τη μελέτη που θα διασφαλίζει στην οδό Ζάχου και στην οδό Καραμπατζάκη την ηπιότατη κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων, πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, ταξί και δικύκλων και ότι αν δει ότι συνυπάρχουν πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μ. οδόστρωμα από το οποίο θα διέρχεται μόνο ένα όχημα και ποδηλατόδρομος όπως έχει σχεδιαστεί στη νέα μελέτη για την επέκταση του δικτύου ποδηλατόδρομων, τότε δεν θα έχει καμία αντίρρηση να υλοποιηθεί μια τέτοια μελέτη.
«Το ίδιο πιστεύω ότι ψήφισαν στο Τοπικό Συμβούλιο Βόλου και οι τοπικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας», είπε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ο ίδιος είπε ότι δεν ανέχεται να σχολιάζουν κάποιοι ότι δεν γνωρίζει τι ψήφισε και πρόσθεσε ότι έκρινε ότι είναι θετικό ως σκέψη να υλοποιηθεί αυτό το έργο, μόνο υπό τις προϋποθέσεις που έβαλε στη συνεδρίαση της Ε.Β.Κ.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εκτίμησε ότι με μια ορθή μελέτη μπορεί να διασφαλιστεί η ηπιότατη κυκλοφορία στην οδό Ζάχου και στην Καραμπατζάκη και δεν θα αποτελέσουν δρόμους ταχείς κυκλοφορίας. «Αν γίνει κάτι τέτοιο προφανώς θα το καταψηφίσω», δήλωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.