Μ. Βαξεβανόπουλος: «Ο Αχ. Μπέος έβρισε το σπίτι μου, την οικογένειά μου»

Καλεί τους πολίτες του Βόλου τη Δευτέρα το πρωί στα Δικαστήρια

Κάλεσμα συμπαράστασης απευθύνει στους πολίτες του Βόλου σε μήνυμά του ο Βολιώτης ακτιβιστής και γεωλόγος κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος, προκειμένου να βρεθούν την Δευτέρα το πρωί στα Δικαστήρια της πόλης καθώς μήνυσε τον Αχ. Μπέο, επειδή ο δήμαρχος Βόλου τον εξύβρισε και τον συκοφάντησε, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Βαξεβανόπουλος σημειώνει ότι ο Αχ. Μπέος του έβρισε το σπίτι και την οικογένειά του και καλεί τους πολίτες να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και τη δικαιοσύνη να διασώσει το περί δικαίου αίσθημα.

Ειδικότερα, το μήνυμα του κ. Βαξεβανόπουλου είναι το εξής «Αυτή τη Δευτέρα 26-9 θα είμαι για άλλη μια φορά στα Δικαστήρια του Βόλου να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια. Πριν καιρό ο άρχοντας αυτής της πόλης, κύριος Αχιλλέας Μπέος, με εξύβρισε και με συκοφάντησε. Νομίζω στον πολιτισμό μου και στον κόσμο μου η πρέπουσα αντίδραση ήταν να κάνω μήνυση και να ζητήσω από την ελληνική Δικαιοσύνη να με υπερασπιστεί. Ανάμεσα στα άλλα έβρισε το σπίτι μου, την οικογένειά μου. Στο στυλ του άρχοντα του Βόλου μαθαίνω ότι ταιριάζει η βία είτε λεκτική είτε σωματική. Δεν την επέλεξα διότι θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει φύγει προ καιρού από τη ζωώδη κατάσταση, όπως διδάσκω στους μαθητές μου και στους φοιτητές μου. Ο πολιτισμός μας προόδευσε, διότι ξεφύγαμε από το επίπεδο του ζώου, των κραυγών και της βίας.

Καλώ τους φίλους και τους συναγωνιστές μου, τις φίλες και τις συναγωνίστριες αλλά και κάθε πολίτη στα δικαστήρια του Βόλου το πρωί να παρευρεθούν για συμπαράσταση, αλλά πιο πολύ για να υπερασπιστούμε όλοι την αξιοπρέπεια. Και κυρίως να σώσουμε αυτήν τη μικρή κοινωνία του Βόλου που καταρρέει. Βία, ύβρεις, σεξισμός, γυναικοκτονίες, ναρκωτικά, παράνομοι στοιχηματισμοί είναι λίγα από τα κακά του Βόλου μας. Και όλα έχουν την ίδια ρίζα. Αξίες, εκπαίδευση, ηθική και συνέπεια. Εμείς όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτά. Οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να συνασπιστούν και να ορθώσουν ανάστημα. Και φυσικά η δικαιοσύνη που πρέπει να διασώσει το περί δικαίου αίσθημα. Ειδάλλως ξαναμπαίνουμε στις σπηλιές…”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.