Μακρή: «Ανανεώνεται η λειτουργία του δεύτερου θεματικού δικτύου του ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας»

Σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με απόφασή της, ενέκρινε, αυτή την φορά, την ανανέωση λειτουργίας του δεύτερου Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Τα βότανα στην ζωή μας», το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Μακρινίτσας για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η ανάπτυξη και εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την 8ετή συνεχή λειτουργία του παραπάνω δικτύου, η εξαιρετικά μεγάλη επίδραση των βοτάνων στην ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων του Πηλίου, ο μεγάλος αριθμός και η ποιότητα των δράσεων που έχουν αναληφθεί, η ένταξη σε αυτό συνολικά 672 σχολικών μονάδων καθώς και η συμμετοχή 17210 μαθητών και 1311 εκπαιδευτικών αποτέλεσαν ουσιαστικές και σημαντικές παράμετροι για την ανανέωση της λειτουργίας του δικτύου.

Το συγκεκριμένο θεματικό δίκτυο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
• την απόκτηση γνώσεων για τις θεραπευτικές και καλλυντικές χρήσεις των βοτάνων
• την κριτική αποτίμηση της ιστορικής και παραδοσιακής διαδρομής της χρήσης των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς
• την ευαισθητοποίηση στο θέμα της προστασίας των βοτάνων,
• την δημιουργία σχολικού βοτανόκηπου και μέσω αυτού την ενίσχυση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και
• τους τρόπους καλλιέργειας βοτάνων με έμφαση στους εναλλακτικούς

Η κ. Μακρή δήλωσε ότι: «Η νέα αυτή έγκριση, εντός ολίγων ημερών, της λειτουργίας του έτερου θεματικού δικτύου του ΚΕΠΕΑ Μακρινίτσας, αντικατοπτρίζει, πλήρως, την εμπνευσμένη δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο Κέντρο και τις ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες και καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον που αναλαμβάνονται από τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς μας. Δεδομένου ότι το Πήλιο διαθέτει μία πλούσια βοτανολογική χλωρίδα, της οποίας η διατροφική και θεραπευτική αξία και χρήση αναφέρεται στους μύθους του Κενταύρου Χείρωνα και συνεχίζεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα έχοντας εξέχοντα ρόλο στην λαϊκή μας παράδοση, το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό δίκτυο «τα βότανα στην ζωή μας» ενισχύει την αειφόρο και περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών μας και, ταυτόχρονα, προσφέρει ευκαιρίες ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής αγοράς του Πηλίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.