Μακροχρόνια άνεργοι θα απασχοληθούν στη ΔΕΥΑΜΒ

Αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 ως 67 χρονών, πρόκειται να καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ προς τον ΟΑΕΔ, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδης Σαββάκης, ήδη υπήρξε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ για να διερευνηθούν οι διαθέσιμες ειδικότητες. “Για την ώρα θα κάνουμε την αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Όταν μας την εγκρίνουν θα συγκεκριμενοποιήσουμε τις ειδικότητες και το θέμα θα έλθει προς έγκριση στο Δ.Σ.”, ανέφερε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση. Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 € μηνιαίως. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι δικαιούχοι φορείς που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής-εντολή κενής θέσης-υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Τέλος το Δ.Σ. της επιχείρηση πήρε απόφαση να συνάψει ειδικές συμβάσεις για να κάνουν την άσκησή τους στην επιχείρηση, 31 απόφοιτοι ΤΕΙ, διαφόρων ειδικοτήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.