Μαλινδρέτος για εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο: Ας λείψουν οι κομματικές καθοδηγήσεις και τα πατροναρίσματα

Ανοιχτή επιστολή με αφορμή της εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας συνέταξε ο γιατρός, κ. Παύλος Μαλινδρέτος, που κατέρχεται ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Βενέτη. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς μιας και η λαβωμένη εικόνα του συστήματος υγείας χρειάζεται όλους, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα «Ας λείψουν οι κομματικές καθοδηγήσεις και τα πατροναρίσματα».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Μαλινδρέτος «Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σε λίγες ημέρες διενεργούνται οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα του Ιατρικού Συλλόγου. Η συμμετοχή όλων μας είναι από μόνη της μία νίκη για την Υγεία και τη Δημοκρατία. Με την παρούσα θα ήθελα να δηλώσω την υποψηφιότητα μου ως μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου και τη στήριξη μου στο πρόσωπο του συναδέλφου Χρήστου Βενέτη, ενός καταξιωμένου επιστήμονα, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και κομματικές μήτρες.
Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε μερικές βασικές αρχές της Δημοκρατίας.

Το να συμμετέχουν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια σε μία εκλογική διαδικασία, αν μη τι άλλο διασφαλίζει αυτή καθεαυτή τη δημοκρατία. Η συμμετοχή όλων μας στη διαδικασία των εκλογών είτε ως υποψήφιοι, είτε ως συμμετέχοντες, δεν αποτελεί διάσπαση, αλλά καθήκον.

Εκ του καταστατικού, αριθμητικά δεν θα ήταν δυνατόν ένα και μόνο ψηφοδέλτιο με αρχηγό οποιονδήποτε να συμπεριλάβει όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφια μέλη. Προφανώς αυτό είναι γνωστό. Συνεπώς, ποιοι από τους συναδέλφους κρίνει κάποιος ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα υποτιθέμενο ενιαίο ψηφοδέλτιο; Εμείς σας καλούμε όλους, όλες τις απόψεις και τις διαφορετικές και κυρίως αυτές. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι αδιαφορούμε για την όποια πολιτική ταυτότητα προς όφελος του κοινού καλού και της Υγείας.

Ας λείψουν οι κομματικές καθοδηγήσεις και τα πατροναρίσματα.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Η ευγενής και αξιοπρεπής διεκδίκηση της εκλογής τιμά τον Ιατρικό Σύλλογο. Η λαβωμένη εικόνα του συστήματος υγείας χρειάζεται τη στήριξη όλων.

Ανεξάρτητα από ψηφοδέλτια και παρατάξεις, τα προβλήματα θα είναι εκεί.
Αύριο, όπως και κάθε μέρα θα είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους
Με εκτίμηση
Δρ. Παύλος Μαλινδρέτος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.