Μαριαλένα Σπυροπούλου: Αυτή την περίοδο πρέπει να βρούμε τα εσωτερικά μας κρατήματα

«Πολύ μεγάλη η πίεση που έχει προκληθεί από την πανδημία» όπως σημείωσε η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια

Είναι ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας και αρθρογραφεί στην «Καθηµερινή της Κυριακής» και στο περιοδικό «Vogue». Η Μαριαλένα Σπυροπούλου μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή για την περίοδο αυτή της πανδημίας, του Lockdown και όλων των πρωτόγνωρων γεγονόνων και συμβούλευσε πως θα πρέπει ο καθένας να βρει το εσωτερικό του κράτημα για να μπορέσει να περάσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση.
Η ίδια σημείωσε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση που έχει προκληθεί από την πανδημία και η οποία έχει μεταλλάξει τον τρόπο ζωής και καθημερινότητας, ενώ σε κάποιους ανθρώπους η πίεση είναι εντονότερη αν πιέζονται και ψυχικά.
Ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια συμβούλευσε να βρει ο καθένας τα κρατήματά του, τα εσωτερικά, τα ψυχικά, τα ανθρώπινα για να μπορέσουμε όλοι να διανύσουμε αυτή την περίοδο, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όλους.

« Έχει αναβιώσει και μια τοξικότητα»

Μάλιστα, η κ. Σπυροπούλου έχει διακρίνει και το φαινόμενο της απόδοσης ευθυνών σε άλλους. « Έχει αναβιώσει και μια τοξικότητα και έχει αναβιώσει το εμείς και το εσείς. Πάλι έχει πολωθεί η ατμόσφαιρα και θεωρώ ότι αυτό είναι ένας μηχανισμός άμυνας. Είναι η δυσκολία να εμπεριέξουμε αυτο το τρομερό που μας συμβαίνει και θέλουμε με κάποιο τροπο να το αποδώσουμε κάπου, ότι κάποιος φταίει, μας περιορίζει κάποιος παίρνει μέτρα. Ακόμη κι αν συμβαίνει κάτι, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν είναι κάποιος που μας επιβάλει κάτι αυτή τη στιγμή μας, το επιβάλει η εξωτερική πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που δεν ελέγχουμε», σημείωσε η ίδια.
Συνέχισε δε και τόνισε πως όσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε αυτό, όσο πιο νωρίς καταλάβουμε ότι έχουμε κάποιον έλεγχο στα χέρια μας, αλλά όχι τον απόλυτο έλεγχο σε ότι συμβαίνει στον κόσμο, στο σύμπαν, στην κλιματική αλλαγή, στις πανδημίες τόσο καλύτερα θα κοιτάξουμε να διαχειριστούμε τα του οίκου μας.
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τα του οίκου μας, είτε αυτό αφορα το ψυχικό μας σώμα, είτε αφορα το σπίτι, είτε το παιδί μας, για να περάσει αυτή η τεράστια μπόρα», κατέληξε η κ. Σπυροπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.