Ένταση και διαπληκτισμοί στη σύσκεψη για το νερό στα Άνω Λεχώνια

«Θα γίνει αυτό που λέω εγώ» είπε ο Δήμαρχος με συνέπεια να γίνει ανταλλαγή «γαλλικών» με τους κατοίκους

Ένταση, ύβρεις και διαπληκτισμοί μεταξύ κατοίκων των Άνω Λεχωνίων και του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, σημειώθηκαν χθες λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε συγκαλέσει η Δημοτική Αρχή Βόλου για το πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή η οποία και ματαιώθηκε. Τα αίματα «άναψαν» όταν ο κ. Μπέος φέρεται να είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους ότι «θα γίνει αυτό που θα πω εγώ και που θέλω εγώ» με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή «γαλλικών», ενώ φέρεται σύμφωνα με μάρτυρες, να συνοδευόταν από κυρίους με μεγάλη σωματική διάπλαση. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «έτσι έγινε και στην Πορταριά και το πλήρωσαν» εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους κατοίκους. Το αποκορύφωμα ήταν ότι χαρακτήρισε «άχρηστους» αυτούς που εκλέχθηκαν στο τοπικό συμβούλιο ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα ανήκουν στον δικό του συνδυασμό! Τον Αχ.Μπέο συνόδευαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου και οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ζέρβας, Απόστολος Μαλαματίνης και Μιχάλης Καπουρνιώτης οι οποίοι και λειτουργούσαν σαν αλυσίδα προστασίας του Δημάρχου απέναντι στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες οι διαπληκτισμοί κράτησαν για αρκετή ώρα με τους εκατό περίπου κατοίκους να ζητούν διάλογο για το θέμα, ενώ ο κ. Μπέος φαινόταν ανυποχώρητος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετοι στην υδροδότηση των Κάτω Λεχωνίων ωστόσο ζητούν να γίνουν έργα από τη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να εξασφαλίζεται η επάρκεια και για τα δύο χωριά και να μην επηρεάζεται η υδροδότηση του ενός από το άλλο. Πρόβλημα επίσης είναι και ο χλωριωτής που έχει τοποθετηθεί, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι. Ενδεικτικό της αδιέξοδης στάσης της Δημοτικής Αρχής είναι το γεγονός ότι οι νεοεκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του Αχ.Μπέου Γρηγόρης Τουφεξής, Λιάνα Φουτζοπούλου και Γαρυφαλλιά Γούσιου δεν έχουν καταφέρει να συναντηθούν μαζί του παρά το αίτημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «Δυστυχώς η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου να βρεθεί μια χρυσή τομή στο θέμα της υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής των Λεχωνίων δεν τελεσφόρησε εξ αιτίας της αντικοινωνικής και παράλογης συμπεριφοράς μιας ομάδας ατόμων, που συνεχίζουν να θεωρούν, δίκην τσιφλικάδων του μεσαίωνα, το ανεκτίμητης αξίας φυσικό αγαθό, το νερό σαν προσωπικό τους περιουσιακό στοιχείο.
Ετσι σήμερα κατόρθωσαν να φέρουν σε αδιέξοδο και να ματαιώσουν ουσιαστικά τη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για την εξεύρεση μιας λύσης και αφού είχε προηγηθεί και δεύτερη μεγάλη δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης. Κάνουμε γνωστό τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλους του πολίτες, ότι πλέον δεν θα ανεχθούμε τέτοιες απαράδεκτες και προκλητικές συμπεριφορές. Οι δράστες – δολιοφθορείς είναι πλέον γνωστοί και καθώς η ανοχή κάθε λογικού και σώφρονα πολίτη έχει εξαντληθεί, προειδοποιούμε ότι κάθε περαιτέρω καταστροφική ενέργεια θα αντιμετωπιστεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί να στερούνται του νερού ευρύτατες ομάδες πολιτών γιατί μια χούφτα «γαιοκτημόνων» το απαιτεί για να ποτίζει τζάμπα τα χωράφια της. Ας λάβουν υπόψη τους ότι οι συγκρούσεις δεν είναι κάτι που φοβάται, όπως άλλωστε έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει, η Δημοτική μας Αρχή, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την κάλυψη βασικών αναγκών της κοινωνίας των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος θα αγωνιστούν και θα εγγυηθούν ώστε όλοι, ανεξαιρέτως, οι πολίτες να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τους και φυσικά της παροχής με καλής ποιότητας νερό για την υδροδότησή τους.
Κατάλοιπα και άρρωστες νοοτροπίες του παρελθόντος στη σημερινή Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου δεν έχουν θέση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.