Μάθημα αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή και μαθητών του Λυκείου

Μάθημα αγάπης και προσφοράς, μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας γίνεται σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Βόλου, όπου από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, βρίσκεται η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου και η συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών είναι μεγάλη, ενώ για δεύτερη χρονιά φέτος αιμοδοτούν και μαθητές Λυκείου.

Η φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Ασημίνα Σαρδέλη, τόνισε ότι σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο γίνεται γιορτή εθελοντισμού, αγάπης και προσφοράς, καθώς έρχονται οι γονείς των παιδιών, καθηγητές, ενώ από πέρυσι αιμοδοτούν και μαθητές του Λυκείου που έχουν συμπληρώσει τα 18 ή τα 17 τους χρόνια με γονική συναίνεση.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι μαθητές δίνουν ένα παράδειγμα εθελοντισμού και προσφοράς. «Ουσιαστικά το μάθημα σήμερα γίνεται στο προαύλιο, ένα μάθημα αγάπης και προσφοράς», ανέφερε.
Το αίμα που θα συγκεντρωθεί, προορίζεται για την τράπεζα αίματος των δύο σχολείων, για να καλυφθούν ανάγκες της σχολικής μονάδας και, αν υπάρχει η δυνατότητα και ανθρώπους εκτός σχολικών μονάδων.

Σημαντική η ευαισθητοποίηση των παιδιών
Η γιατρός της Αιμοδοσίας Βόλου Στυλιανή Μπέργιου εξέφρασε ικανοποίηση που για άλλη μια φορά έγινε πρόσκληση για αιμοδοσία από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιούνται παιδιά αυτής της ηλικίας. «Δεν υπάρχει καλύτερη ευαισθητοποίηση, από το να βλέπουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους να αιμοδοτούν», τόνισε η γιατρός.
Η κα Μπέργιου έκανε λόγο για μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης και εξέφρασε την ευχή ότι τα παιδιά, από την πλευρά τους, θα συνεχίσουν, θα ευαισθητοποιηθούν και τα ίδια και αργότερα θα γίνουν εθελοντές αιμοδότες, στηρίζοντας έμπρακτα τους συνανθρώπους τους.
Η Στυλιανή Μπέργιου, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια οι εθελοντές αιμοδότες είναι σταθεροί και χαρακτήρισε ελπιδοφόρο που αρκετά νέα παιδιά, είτε μαθητές, είτε φοιτητές, έχουν αρχίσει και ευαισθητοποιούνται, γιατί και ο αιμοδοτικός πληθυσμός γηράσκει και πρέπει να ανανεωθεί.

Καλή η επάρκεια της Μαγνησίας
Η γιατρός επισήμανε ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου πήγε αρκετά καλά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα και ποτέ δεν βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να καλύψει περιστατικό.
«Αν καλούμε ή κάνουμε κάποιες εκκλήσεις, είναι για να μη βρεθούμε στη θέση να μην μπορούμε να καλύψουμε τα περιστατικά μας. Και τα περιστατικά καλύπτουμε και βοήθεια μπορούμε να στείλουμε για περιστατικά δικά μας που βρίσκονται σε άλλα νοσοκομεία, έχουμε μια αρκετά καλή επάρκεια ως νομός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.