Μάθημα στα… δικαστήρια για μαθητές της Β’ Γυμνασίου

Μάθημα στα Δικαστήρια έκαναν χθες περίπου 20 μαθητές της Β’ Λυκείου του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές, πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο από τις 9 το πρωί και έμειναν μέχρι τη μία το μεσημέρι, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα Δικαστηρίου Ανηλίκων, για το Ειρηνοδικείο, το Πρωτοδικείο, την Εισαγγελία, ενώ επισκέφθηκαν και το εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Οι μαθητές αρχικά συναντήθηκαν με τις επιμελήτριες ανηλίκων και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εισαγγελέα ανηλίκων ενώ εξέφρασαν προβληματισμούς για το πώς αντιμετωπίζονται διάφορα αδικήματα.
Στη συνέχεια ήγαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Δικαστηρίου και ακολούθησε ενημέρωση σε αίθουσα ακροατηρίου για το Πρωτοδικείο Βόλου. Τέλος επισκέφθηκαν το εντευκτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όπου ενημερώθηκαν από τον γενικό γραμματέα Βασίλη Μπακαλιάνο και το μέλος του Δ.Σ. Αχιλλέα Θεοχάρη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές σχολείων της Γ’ Γυμνασίου, που εκτός από ενημέρωση θα περιλαμβάνει και προσομοίωση δίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.