Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον «Φιλοπρόοδο» στη Ν. Αγχίαλο

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, στο καφέ Cielo στη Νέα Αγχίαλο, πραγματοποιήθηκε 4ωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από διασώστες του ΕΚΑΒ Βόλου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «την πρωτοβουλία είχε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος που απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους ήθελαν να μάθουν πως να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε κίνδυνο παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ.

Με την βοήθεια ηχητικών και τηλεοπτικών μέσων, παρουσιάστηκαν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών, την παροχή Α΄ βοηθειών σε διάφορα παθολογικά περιστατικά, αλλά και επιμέρους ενότητες που αφορούσαν στην υποστήριξη λειτουργιών καρδιάς πνευμόνων και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στην παροχή πρώτων βοηθειών από τους εξαιρετικούς διασώστες-εκπαιδευτές κ.Βαϊτση Δημήτρη και Πετρούλα Πέτρο.

Σε όλους όσοι συμμετείχαν θα χορηγηθούν πιστοποιήσεις-βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ για την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που προσέφερε στους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου, αλλά και για την άψογη οργάνωση του σεμιναρίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.