Μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί παρέδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης- Εθελοντική αιμοδοσία στα 1ο Γυμνάσιο- 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε για 5η χρονιά από το 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας-Πειραματικά Σχολεία, σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 και ώρες 9π.μ. με 1μ.μ. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Διευθύνσεων των Σχολείων, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Βόλου και το Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, κ. Δέσποινα Λουκάκη, τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλου του Συλλόγου, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τις πιο θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, ιδιαίτερα τους απόφοιτους των σχολείων, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο προσήλθαν και συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περί τις 15 μονάδες αίματος.

Επίσης, ευχαριστούν τις κ.κ. Βάσσα Παρασκευά, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ και Ελένη Χατζηδημητρίου, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία για 5η φορά στο σχολικό συγκρότημα.
Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την κ. Εύα Κουτσιμπάνα, ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βόλου, που συνόδευσαν την κινητή μονάδα, για την άριστη συνεργασία.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να απευθυνθεί σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και όλους τους φορείς που διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες, αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, και στηρίζουν έμπρακτα και ανιδιοτελώς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης και αγάπης”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.