Μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου συμμετείχαν στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας

Τέσσερις ομάδες ρομποτικής, μία από κάθε τμήμα της Β’ τάξης δημιουργήθηκαν την χρονιά αυτή στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, με τους μαθητές να δημιουργού ευφάνταστα και ξεχωριστά project. Ειδικότερα, η ομάδα του Β2 κατασκεύασε έναν Σκορπιό, η ομάδα του Β3 έναν Χορευτή, η ομάδα του Β1 δύο προγράμματα για Αυτοκίνητο και η ομάδα του Β4 έναν Αθλητή που κάνει έλξεις. Τα παιδιά κατασκεύασαν τα ρομπότ και τα προγραμμάτισαν. Χρησιμοποιήθηκαν 3 ρομποτικά KitMicrobit και ένα ρομποτικό Kit της Lego.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν μεγάλος, ενώ είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν απλές και σύνθετες λειτουργίες των μηχανικών μερών των κατασκευών τους. Χρησιμοποίησαν για την κατασκευή κινητήρες απλούς, σερβοκινητήτες, αισθητήρες υπερήχων, αισθητήρες χρώματος, λαμπτήρες, άξονες, γρανάζια, τροχούς και πολλών ειδών εξαρτήματα σύνδεσης. Αναζητήσανε λύσεις σε κατασκευαστικά προβλήματα και μάθανε να σκέφτονται αλγοριθμικά για τον προγραμματισμό των κατασκευών τους. Αναρτήσανε τα έργα τους στην ιστοσελίδα του σχολείου και σε blog που δημιούργησαν μόνο για την ρομποτική.

Επίσης, συμμετείχαν στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας που έλαβε χώρα φέτος και στον  Βόλο. Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 παρουσίασαν τις κατασκευές τους, εξήγησαν των κώδικα προγραμματισμού τους και παρακολούθησαν τις κατασκευές άλλων συμμαθητών τους στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Υπεύθυνες καθηγήτριες των ομάδων για την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ ήταν η κα Μαργαρίτη Παρασκευή-Μαργαρίτα ΠΕ86 Πληροφορικής και η κα Μπέα Κωνσταντινιά ΠΕ82 Τεχνολόγος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.