Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου δημιούργησαν το Μουσείο της Αργούς με ξεναγό ένα ρομπότ!

Η ομάδα θα συμμετάσχει και στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024 στην Πράγα

Η 1st Gym Robotics Team, ομάδα ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Βόλου συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον περιφερειακό διαγωνισμό Θεσσαλίας της First Lego League με θέμα Masterpiece – Τέχνη και Τεχνολογία. Την ομάδα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Πανηγυριτζόγλου Αθηνά, καθηγήτρια Πληροφορικής και Ξυραφάκη Σοφία, καθηγήτρια Τεχνολογίας. Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες και τους μαθητές: Βαλκαμελής Δημήτρης, Βαλκαμελή Θεοφανία, Βέλλιου Μαρία, Βέλλιος Κωνσταντίνος, Γκουρτζαλή Χρύσα, Καραμάνος Αντώνης, Καρκαλιάς Αποστόλης, Κεχαγιά Εβελίνα, Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, Κουβαρά Χρύσα, Παναγάκος Κωνσταντίνος και Χατζηιωάννου Νίκος.

Η ομάδα πρωτοτύπησε δημιουργώντας το μουσείο της Αργούς έχοντας ένα ρομπότ για ξεναγό. Στο μουσείο προστέθηκαν εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τη ρομποτική με την τοπική μυθολογία. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε η μακέτα του μουσείου, ένα ψηφιακό μουσείο για περιήγηση από απόσταση και ψηφιακά παιχνίδια με το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Όλη η δουλειά της ομάδας παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα που δημιούργησαν τα παιδιά:

https://1stgymroboticsteam.wixsite.com/1stgymroboticsteam

Τα μέλη της ομάδας – μαθήτριες και μαθητές και των τριών τάξεων του 1ου Γυμνασίου Βόλου- αφιέρωσαν εκατοντάδες ώρες δουλειάς (οι περισσότερες εκτός σχολικού ωραρίου), αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά τους αντάμειψε! Διακρίθηκαν για τη δημιουργικότητά τους, το ήθος τους, την ομαδικότητα και την μοναδικότητα της ιδέας τους! Σημαντική επιβράβευση η συμμετοχή του project της ομάδας στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024 στην Πράγα.

Όπως αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του «όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την υποστήριξη των γονιών και την αγαστή συνεργασία των συναδέλφων καθηγητών και καθηγητριών. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Διευθυντή του σχολείου μας κ.Καραφέρη Γιάννη για τη συνεχή ενθάρρυνση και την αμέριστη υποστήριξή του. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Ντόκο Νικόλαο , υπεύθυνο για τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς στον Βόλο και τον κ. Καρτάλη Νικόλαο, Διευθυντή του σπηλαίου της Αλιστράτης, για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας. Η συνεργασία τους με τα παιδιά υπήρξε καθοριστική στην ανατροφοδότηση του συνολικού project.

Όλες αυτές οι δράσεις των δημόσιων σχολείων, οι οποίες υλοποιούνται με μεγάλη δυσκολία λόγω των περιορισμένων υλικών παροχών, βασίζονται κυρίως στην ομαδικότητα, στην εργατικότητα, στο μεράκι και στη συνεργασία των εμπλεκομένων. Όμως το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμοίβει και μας γεμίζει ελπίδες για τα παιδιά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.