Μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας κέρδισαν σε διαγωνισμό ρομποτικής και πηγαίνουν στον Εθνικό Τελικό!

Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Εθνικός Τελικός FIRST® Tech Challenge (ηλικίες 12 – 18) με τη συμμετοχή 10 ομάδων από όλη την Ελλάδα, αλλά και 6 ομάδων από άλλες χώρες. Μια από αυτές ήταν και η ομάδα “.json” που προέκυψε από την απόλυτη σύμπραξη της ομάδας TALOS Robotix & STEAM Hub με το 1ο Πειραματικο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Η ομάδα απέσπασε το 1ο βραβείο “Connect Award”. Καθοριστική για τη συμμετοχή και την επιτυχία της ομάδας ήταν η αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας.

Το FTC Challenge είναι κορυφαίο πρόγραμμα STEM παγκοσμίως με την εμπλοκή μαθητών και μαθητριών στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής όπου καλλιεργούνται πρώιμες επαγγελματικές δεξιότητες. Οι FTC ομάδες σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, προγραμματίζουν και χειρίζονται ρομπότ διαγωνιζόμενες σε ένα αθλητικού τύπου πρωτάθλημα, δημιουργώντας συμμαχίες με άλλες ομάδες και αντιμετωπίζοντας προκλήσεις όμοιες με αυτές στη βιομηχανία.

Η ομάδα “.json” ήταν η μοναδική ομάδα και το μοναδικό Δημόσιο Σχολείο που συμμετείχαν από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας και παρά το ελάχιστο του χρόνου προετοιμασίας (μόλις 1,5 μήνας), τα παιδιά κατάφεραν να χτίσουν το ρομπότ και την παρουσίασή τους, να συμμετάσχουν με επιτυχία στα robot battles καθώς και να αποσπάσουν το πρώτο τους βράβειο. Οι εμπειρίες ανεκτίμητες και τo μέλλον προβλέπεται ενδιαφέρον και ευοίωνο. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια των παιδιών οι μέντορές τους Σπύρος Κούριας, Μαρτίνα Παπαϊωάννου και Γιώργος Πρώιας (TALOS Robotix & STEAM Hub), αλλά και Σάββας Τσολάκης, Θεοδώρα Κουμπούρη και Ευθύμιος Φριτζαλάς (1ο Πειραματικο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας).

Ακολουθεί πίνακας με τα ονόματα των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στην ομάδα και δαπάνησαν με χαρά αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο συνεργαζόμενοι σε απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα, για να πετύχουν να αφήσουν το στίγμα τους σε ένα διαγωνισμός βιομηχανικής ρομποτικής που έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γονείς και κηδεμόνες τους.

 

 

Επώνυμο Όνομα Σχολείο Φοίτησης TALOS / Όμιλοι 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας
Αναστασόπουλος Βασίλειος 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Όμιλος Python
Γώγος Ευάγγελος 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Όμιλος Python
Κατσαδωράκης Φίλιππος Μουσικό Λύκειο Βόλου TALOS
Κατσούδας Απόστολος 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Νέας Ιωνίας TALOS
Καψάλης Ανδρέας 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Όμιλος Ρομποτικής
Κολοκοτρώνη Εβελίνα 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Νέας Ιωνίας TALOS / Όμιλος Ρομποτικής
Κούρια Νεφέλη 1ο ΓΕΛ Βόλου TALOS
Κουτσογιάννης Θεόδωρος 3ο Γυμνάσιο Βόλου TALOS
Μαύρου Μαρίνα – Αναστασία 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Όμιλος Ρομποτικής
Μπασδάνης Κωνσταντίνος 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Όμιλος Ρομποτικής
Τσολάκη Ιωάννα 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου Όμιλος Ρομποτικής, Python

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.