Μαθητική εκπαιδευτική αποστολή στο κέντρο κοσμοναυτών Yuri Gagarin

Διοργανώνει η εταιρεία αστρονομίας και διαστήματος τον Ιούλιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών Yuri Gagarin στη Μόσχα, διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2020 και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πέντε άτομα. Η επίσκεψη απευθύνεται σε μαθητές της Εταιρείας Αστρονομία και τους γονείς τους αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το διάστημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Γραμματέας της Εταιρείας, Σεραφείμ Σπανός, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για χρηματοδότες που θα κατεβάσουν το κόστος συμμετοχής. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους λάτρεις του διαστήματος να αποκτήσουν βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την επιστήμη του διαστήματος».

Η εκπαιδευτική εκδρομή προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και διαρκεί έξι ημέρες εκ των οποίων οι πέντε μέσα στο κέντρο εκπαίδευσης που είναι ενεργό. «Έχει πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση σε επιστήμες του διαστήματος. Πλοήγηση στο διάστημα με προσομοιωτές όπου οι μαθητές καλούνται να φέρουν σε επαφή το Σογιούζ με τον διεθνή διαστημικό σταθμό που περιφέρεται σε απόσταση 400 χλμ. από τη γη. Υπάρχουν θεωρητικές τάξεις και μαθήματα, όπως διαστημική ιατρική, πύραυλοι, επίδραση βαρύτητας στο μυϊκό σύστημα, ζώα στο διάστημα κ.α. Πρόκειται για ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και στο τέλος οι συμμετέχοντες παίρνουν και βεβαίωση παρακολούθησης», τόνισε.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν μέχρι τώρα ολοκλήρωσαν τον κύκλο εκπαίδευσης με επιτυχία. Για τη νέα εκπαιδευτική αποστολή ήδη ενημερώθηκαν σχολεία ανά την Ελλάδα ενώ η πρόσκληση φιλοξενείται στο site της Εταιρείας Αστρονομίας, www.astronomos.gr