«Μαζί για το Βόλο»: Η Δημοτική Αρχή απαξιώνει διαβούλευση

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» ασκεί κριτική στην απόφαση της δημοτικής αρχής να δώσει στα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης μιάμιση ημέρα για να γνωμοδοτήσουν επί εγγράφων εκατοντάδων σελίδων, καταλογίζοντάς της απαξίωση των φορέων της τοπικής κοινωνίας και υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δήμος παρωδία με διαβούλευση παρωδία

Σε μια πόλη με Δήμαρχο και Δημ. Αρχή που σέβονται τους θεσμούς και τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, και όχι για την επικοινωνία, η Επιτροπή Διαβούλευσης θα έπρεπε να λειτουργεί και να έχει τον ρόλο που προβλέπεται. Να γνωμοδοτεί και μέσα από γόνιμες συζητήσεις να εμπλουτίζει παρεμβαίνοντας επί του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και άλλων αναπτυξιακών θεμάτων.

Εκατοντάδες σελίδες μόνο με νούμερα και χωρίς καμία ανάλυση, σταλμένες τη Δευτέρα για να απαντήσουν οι εκπρόσωποι των φορέων μέχρι Τετάρτη μεσημέρι δια περιφοράς, χωρίς δικαίωμα ερωτήσεων δηλαδή, ένα πράγμα σημαίνει. Λέμε ότι κάνουμε διαβούλευση απλά και μόνο για να βγούμε από τη θεσμική υποχρέωση.

Σύμφωνα με το νόμο η πρόσκληση πρέπει να αποστέλλεται τουλάχιστον 7 εργάσιμες ημέρες πριν. Δυστυχώς, η Δημ. Αρχή του 58% υποτιμά, ευτελίζει και εν τέλει απαξιώνει και αυτήν τη διαδικασία. Δυστυχώς, γι’ αυτή τη Δημ. Αρχή οι φορείς της πόλης είναι διακοσμητικοί, ίσως και βαρίδια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.