ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Τα συγχαρητήρια των μελών της, για την κίνηση της ΟΛΒ Α.Ε. να προσφέρει 60.000 ευρώ για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ αλλά και την κριτική τους, στο Δ. Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκφράζει η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο».
Όπως αναφέρεται, «μόνο μπράβο αξίζουν στην Διοίκηση του ΟΛΒ για την χθεσινή της απόφαση να χορηγήσει ποσό 60.000 € προς το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου. Η χορηγία αφορά αποκλειστικά στην αγορά ειδικά διασκευασμένου σχολικού λεωφορείου προς κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών της εν λόγω σχολικής μονάδας δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα τόσο ευαίσθητο, που καθορίζει το επίπεδο ανθρωπιάς σε μια τοπική κοινωνία.
Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει πραγματική βούληση για έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία, όλα είναι εφικτά. Ακόμα και για δημόσιους οργανισμούς και σε τομείς μάλιστα που υπερβαίνουν το αντικείμενο τους και τις όποιες αρμοδιότητες τους, ενώ άλλοι που έχουν αυτές τις αρμοδιότητες συνεισφέρουν λιγότερο ή και καθόλου.
Την ίδια στιγμή διαφάνηκαν οι ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της καθήκον, αλλά και του Δήμου Βόλου, ο οποίος προφανώς απασχολημένος με άλλα «σοβαρά θέματα» επέδειξε πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία . Αναφερόμαστε στον Δήμο που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου διαθέτει 20 εκ ευρώ αποθεματικό! Τί θα βλέπανε τα μάτια μας αν δεν διέθετε δηλαδή και τέτοια ευρωστία. Ο κάθε πολίτης ας κρίνει μόνος του.
Διότι ακόμα και στα λειτουργικά έξοδα που δεν είναι λίγα και συνήθως ακυρώνουν αντίστοιχες δωρεές και τις «παρκάρουν» στα αζήτητα, θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι άρχοντες της Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού.
Όπως επιλέγει ο καθένας.
έκαστος εφ’ ω ετάχθη» .