«Μαζί για τον Βόλο»: Ο Αχ. Μπέος μετέτρεψε τον εαυτό του σε πολιτικό γελωτοποιό

Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» τοποθετείται σχετικά με την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο Αχ. Μπέος την περασμένη Πέμπτη και για τα όσα είπε αναφορικά με το πάρκινγκ της Φιλελλήνων και την αλλαγή του σχεδίου του σχετικά με την αξιοποίησή του, κάτι που χαρακτηρίζεται ως φιάσκο και δικαίωση της κριτικής που είχαν ασκήσει οι σύμβουλοι της κίνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχει καταντήσει πλέον πιο προβλέψιμο και από το πιο σίγουρο ποντάρισμα. Κάθε φορά που στριμώχνεται λόγω δικών του λαθών, εμμονών και παραλείψεων ο Δήμαρχος την ίδια μέρα ή την επόμενη εμφανίζεται σε τηλεοπτική εκπομπή επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα κάνοντας παράλληλα το μαύρο άσπρο.

Έτσι, μετά από τον τελευταίο ρόλο του ως κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κατά τα λεγόμενά του ακομμάτιστος, ο Δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε σε ρόλο showman. Για μια φορά ακόμα ο Αχ. Μπέος μετέτρεψε τον εαυτό του σε πολιτικό γελωτοποιό, υποβαθμίζοντας τον θεσμό του Δημάρχου και μετατρέποντας την ασφαλή και χωρίς ίχνος αντίλογου για τον ίδιο εκπομπή, σε μεσημεριανή επιθεώρηση, με βασική ευθύνη του τηλεοπτικού του οικοδεσπότη. Αυτή όμως η πρακτική, που τόσο αρέσκεται ο Δήμαρχος, είναι ενδεικτική της πολιτικής του δειλίας και της ανικανότητάς του να απαντήσει σοβαρά στα σημαντικά θέματα της πόλης.

Πέρα από τις γελοιότητες όμως, στα σοβαρά και συγκεκριμένα στο φιάσκο της υπόθεσης του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, στην οποία οι εξελίξεις δικαιώνουν την κριτική μας και δείχνουν την επιπολαιότητα με την οποία η Δημ. Αρχή αξιοποιεί το δημοτικό χρήμα: χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο πάρα μόνο την επικοινωνία και την αυτοπροβολή της.

Η Δημ. Αρχή ξεκίνησε με τυμπακοκρουσίες μια επένδυση που το κόστος της θα αγγίξει τα 5 εκ. ευρώ χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και πλάνο απόσβεσης, αλλά και ένταξής της στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. Πέραν αυτών τους ξέφυγαν μερικές…λεπτομέρειες, όπως οι όροι δόμησης για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το περίφημο εξωτερικό ασανσέρ και οι κανόνες ασφάλειας σιδηροκατασκευών.

Όσο για τις φερόμενες ελλείψεις σε ότι αφορά στην παθητική πυροπροστασία, η οποία δεν συμβαδίζει με τα όσα προβλέπονται στον τελευταίο κανονισμό, τι άλλο να πούμε; Δεν είχαν καν τη γνώση να προβλεφθεί στη μελέτη το τι γίνεται με κτίρια με μεταλλικούς σκελετούς;

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η έλλειψη…επενδυτικού ενδιαφέροντος και το άδειασμα της Δημ. Αρχής σε ζητήματα που είχαμε επισημάνει εγκαίρως, η οποία τώρα υιοθετεί την πρόταση της αντιπολίτευσης για διαχείριση του πάρκινγκ από το Δήμο, σε μια προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδό της, αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί ότι θα επανέλθουν στην αρχική επιλογή τους για ιδιώτη. Ρωτάμε ευθέως: θα φτιάξουν τώρα το εξωτερικό ασανσέρ για το οποίο πρόκειται να δώσουμε 225 χιλ, όταν η δημιουργία καταστήματος είναι το αέρα;

Σημειωτέον, ο Δήμαρχος ως άλλος Μαυρογιαλούρος υποσχέθηκε κι άλλα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Μάλλον είναι τόσο πολυπράγμων που δεν έχει λάβει γνώση για τη μελέτη του Πανεπιστημίου σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη σημαντική συμβολή του κυκλοφοριακού. Παρόλα αυτά δεν έκανε καμία αναφορά για την ανάγκη υλοποίησης κυκλοφοριακής μελέτης με σκοπό τη μείωση του αποτυπώματος του κυκλοφοριακού, καμία πρόταση για ποδηλατοδρόμους κτλ.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.