Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση RDF προτείνει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Μαζικές κινητοποιήσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων με αναφορά στην Αριστερά, της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία, προτείνει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Διεθνικιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, οι μεγαλομέτοχοι της Lafarge, ιδιοκτήτριας της ΑΓΕΤ, έχουν βάλει σκοπό την καύση σκουπιδιών (RDF) γιατί έτσι θα γίνουν πιο «ανταγωνιστικοί», δηλαδή έτσι θα βγάλουν περισσότερα κέρδη. Δεκάρα δεν δίνουν για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση, η υποταγμένη στο κατεστημένο και τις οικονομικές ελίτ, στρώνει το δρόμο στην καύση και οι ανακοινώσεις περί «αυστηρών όρων και ελέγχων» είναι παραμύθια για αφελείς. Άλλωστε, η καύση των σκουπιδιών είναι στρατηγική επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου την οποία έχουν υπηρετήσει ήδη όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέρει.

Σύμφωνα με το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η δημοτική αρχή βάζει πλάτες στην καύση καθώς από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της άρχισε να «μαγειρεύει» επεξεργασία απορριμμάτων με τελικό προϊόν το SRF/RDF. Αυτές τις μεθοδεύσεις τις έχουμε από καιρό καταγγείλει με τοποθετήσεις μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και με ανακοινώσεις μας στα ΜΜΕ.

«Είναι δεδομένο ότι η καύση RDF στην ΑΓΕΤ δεν θα είναι μια ελεγχόμενη, ασφαλής και ακίνδυνη διαδικασία. Όχι μόνο για μια σειρά από τεχνικούς – επιστημονικούς λόγους αλλά για τον επιπλέον λόγο ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, υπέρτατος νόμος είναι αυτός που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου…

Το κρίσιμο ερώτημα λοιπόν είναι, πως θα αποτραπεί η καύση RDF από την ΑΓΕΤ; Και η απάντηση είναι μια: μέσα από μαζικές και οργανωμένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των ίδιων των εργαζόμενων της ΑΓΕΤ. Δηλαδή με συλλαλητήρια, καταλήψεις και απεργίες», τονίζει η οργάνωση.

Όπως τονίζει, οι δυνάμεις που οφείλουν να οργανώσουν και να καλέσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση, είναι οι δυνάμεις με αναφορά στην Αριστερά, τους κοινωνικούς αγώνες και το περιβαλλοντικό κίνημα, με ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που να συμπεριλαμβάνει την αντίθεση σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού και του νερού και την απαίτηση για προστασία του Παγασητικού.

Οι εκπρόσωποι αυτών των πολιτικών δυνάμεων στο Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να είναι αναλογικά λίγοι σε σχέση με τους εκπροσώπους του κατεστημένου. Όμως ένα ενωτικό και μαχητικό κάλεσμα από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, της υπόλοιπης ριζοσπαστικής Αριστεράς και των κινημάτων για το περιβάλλον (όπως η είναι Συμμαχία για το Νερό) θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μαζικό κύμα αντίστασης με ορατή την προοπτική νίκης, καταλήγει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ που δηλώνει παρών στην αναγκαία πρωτοβουλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.