Με αστυνομική επιχείρηση η ΔΕΥΑΜΒ έκλεισε τις βρύσες στην Πορταριά

Οι κάτοικοι καλούν σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, και κάνουν λόγο για δυσφήμιση της περιοχής

Διαστάσεις «αντάρτικου πόλεων» έχει λάβει η κατάσταση ΔΕΥΑΜΒ – κατοίκων Πορταριάς για το μικροβιολογικά επιβαρυμένο νερό και σήμερα το πρωί έγινε άλλη μια αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία έκλεισαν όλες οι κοινόχρηστες βρύσες ως έσχατο μέτρο, μετά την καταστροφή των προειδοποιητικών πινακίδων απαγόρευσης πόσης του νερού που είναι μικροβιακά επιβαρυμένο.

Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ σφράγισε όλες τις βρύσες, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και της ΟΠΚΕ ενώ επικεφαλής της «επιχείρησης» ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης.

Η επιχείρηση σφραγίσματος ξεκίνησε από το πρωί και γύρω στις 11, τα συνεργεία έφθασαν στην πλατεία της Πορταριάς όπου είχαν συγκεντρωθεί αρχικά μερικές δεκάδες κάτοικοι και στη συνέχεια κι άλλοι που αποδοκίμαζαν τον κ. Γαλάτη και τη Δημοτική Αρχή.
«Εμείς σας ψηφίσαμε και εσείς μας απογοητεύσατε. Είναι νεκρή η Πορταριά χωρίς τις βρύσες. Τι είναι αυτά που κάνετε;», έλεγαν κάτοικοι προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ.

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, τους προκαλούσαν για να αντιδράσουν και να συλληφθούν από τους αστυνομικούς, αλλά κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε, μιλώντας προς τους κατοίκους, ότι οι κοινόχρηστες βρύσες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση χλωριωτή στο υδραγωγείο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες τοποθέτησης μέτρων ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και κάμερες.

Στο μεταξύ, ούτε σήμερα Παρασκευή κατατέθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεις της Διεύθυνσης Υγείας σε δείγματα νερού που έγιναν στην Πορταριά και δείχνουν την μικροβιακή επιβάρυνση σε εντερόκοκκους και e coli, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Πορταριάς τη Δευτέρα

Στο μεταξύ πρόσκληση σε γενική συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Πορταριάς για τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, αναρτήθηκε σε πολλά σημεία του χωριού. Στη συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό κατάστημα Πορταριάς (πρώην δημαρχείο) τα τεθούν τα παρακάτω θέματα συζήτησης
1. Ποιότητα νερού και ποσότητα νερού
2. Διακοπή υδροδότησης των κοινόχρηστων βρυσών ταυτόχρονα με την απαγόρευση κατανάλωσης του νερού.
3. Λήψη απόφασης αντιμετώπισης των μέτρων που έχουν ληφθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ και έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και τη δυσφήμιση της περιοχής μας.

“Η παρουσία σας είναι επιβεβλημένη” τονίζεται στην ανακοίνωση “τα προβλήματα μας αφορούν όλους”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.