Χρηματοδότηση 400.000 € ετησίως διεκδικεί για τη συντήρηση του Πανθεσσαλικού ο Δήμος Βόλου

Όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στο δημοτικό συμβούλιο

Το γεγονός ότι μαζί με την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου ο Δήμος Βόλου διεκδικεί και χρηματοδότηση περίπου 400.000 ως 450.000 € ετησίως για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να συντηρηθεί και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη ο Δήμος ζήτησε 600.000 € ετησίως, απ’ ότι φαίνεται είπε ότι θα δοθούν 400.000 – 450.000 € και μόνο μ’ αυτό τον όρο θα γίνει η παραχώρηση στο Δήμο, ώστε να το συντηρήσει και να το αποδώσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι το Παμπελοποννησιακό και το Παγκρήτειο, δόθηκαν στους Δήμους για να ξεφορτωθεί η κυβέρνηση, χρηματοδοτήθηκαν για 2-3 χρόνια και σήμερα οι Δήμοι επιβαρύνονται με πάνω από 500.000 € ετησίως για να λειτουργικά τους έξοδα.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι είναι χρήσιμο να περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου το στάδιο και πάμε σε μια λύση παραχώρησης με χρηματοδότηση περίπου 400.000 € ετησίως. «Εμείς θα το αξιοποιήσουμε, θα έχει κέρδη και με τα χρήματα που θα πάρουμε θα τη βγάζουμε τη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι θα πληρώνουν και οι σημερινοί χρήστες που μέχρι σήμερα δεν κάνουν καμία συντήρηση και μόνο βγάζουν χρήματα.

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος αφού συνέστησε προσοχή για τον κοροναϊό(!) και συνέστησε προσοχή και αποφυγή χειραψιών… ενημέρωσε για τη σύμβαση που υπογράφηκε για την υποδοχή των λυμάτων της Ν. Αγχιάλου στον βιολογικό καθαρισμό και τόνισε ότι ολοκληρώνεται ο δίδυμος αγωγός αποχέτευσης από το αντλιοστάσιο της Λαρίσης προς τις ΕΕΛ.

Κατά συνδικαλιστών
Στη συνέχεια έκανε επίθεση στους συνδικαλιστές, με αφορμή παρατήρηση του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλου, όπου ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση δεν κάνουν προσλήψεις μονίμων, οπότε δεν εξαρτάται από τον Δήμο και πρόσθεσε ότι το 2014 που άλλαξε η Δημοτική Αρχή οι εργαζόμενοι πήγαιναν για καφέ, κατάσταση που είχαν δημιουργήσει οι συνδικαλιστές. Ο ίδιος είπε ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο είναι πιο ευσυνείδητοι, γιατί κατάλαβαν την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και ο ίδιος έχει άριστη συνεργασία μαζί τους. Δε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών είπε ότι κοστίζει πιο φθηνά στο Δήμο, από το να προσληφθούν εργαζόμενοι που θα κάθονται στα γραφεία!

«Δεν αποκαθιστούμε γήπεδα»
Με αφορμή επερώτηση της β’ ελάσσονος μειοψηφίας για εγκατάλειψη του γηπέδου Ν. Αγχιάλου, ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία παρέμβαση σε γήπεδα από τον Δήμο. «Ας το φτιάξουν το γήπεδο αυτοί που παίρνουν λεφτά από τα παιδιά και τόσα χρόνια έκλεβαν ρεύμα, έχουν το νερό απλήρωτο και περίμεναν από τον Δήμο να τους κάνει έργα. Αφού το χρησιμοποιούν, ας φτιάξουν και την περίφραξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.