Με εμφανείς τις σιδηροδρομικές γραμμές ο κυκλικός κόμβος

Σε ρητή δικάσιμο τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ και ο αντιδήμαρχος Τ.Υ.

Κανονικά θα ολοκληρωθεί το έργο του κυκλικού κόμβου στο ύψος του Τελωνείου, ενώ ο ΟΣΕ αναλαμβάνει να κάνει παρέμβαση για την ανύψωση των σιδηροδρομικών γραμμών που θα διασχίζουν τον κόμβο, όπως τονίστηκε στο γραφείο της εισαγγελέως υπηρεσίας, όπου οδηγήθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ μετά από μηνύσεις εκατέρωθεν.

Είχε προηγηθεί στο χώρο των εργασιών του κυκλικού κόμβου λίγο μετά τις 9 το πρωί παρεμπόδιση των εργασιών από υπαλλήλους του ΟΣΕ, όταν έβαλαν ένα κλειστό αυτοκίνητο και μπήκαν και οι ίδιοι μπροστά στις γραμμές του τρένου.
Σύμφωνα με τον ΟΣΕ η κίνηση αυτή έγινε για να εμποδιστεί φθορά των σιδηροτροχιών και, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης του ΟΣΕ Βόλου Σπυρίδωνα Παπανδρεάδη, σε έγγραφο του ΟΣΕ που εστάλη στο Δήμο από το 2017 δινόταν οδηγίες που θα γίνει το έργο.
Κύκλοι του Δήμου έλεγαν ότι πρόθεση είναι η επικάλυψη και όχι η φθορά των γραμμών του ΟΣΕ, ώστε να γίνει το έργο, όπως γίνεται και σε άλλα έργα του Βόλου. Όπως ανέφεραν ο Δήμος έχει και έγγραφο της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων για να γίνει το έργο.

Ο προϊστάμενος του ΟΣΕ δήλωσε ότι όταν οι γραμμές του τρένου επικαλύπτονται πάνω από 5 εκατοστά με άσφαλτο ή άλλο υλικό, καθίστανται μη ενεργές. Ο κ. Παπανδρεάδης εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες γραμμές που περνούν από το σημείο που κατασκευάζεται ο κόμβος συνδέουν τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου με το λιμάνι, ενώ είναι η διαδρομή που ακολουθεί το Τρένο Πηλίου, που είναι διατηρητέο μνημείο. Ο ίδιος είπε ότι στο συγκεκριμένο έργο οι γραμμές θάβονται από 40 μέχρι 50 εκατοστά του μέτρου και ότι ο ΟΣΕ είχε προτείνει να τις ανεβάσουν ποιο ψηλά, στο σημείο που θα υποδείξουν οι μηχανικοί, ώστε να έρχονται «πρόσωπο» με τον κόμβο «και αγνοηθήκαμε».

Τελικά λίγο μετά τις 9 το πρωί υπάλληλοι του ΟΣΕ πήγαν και στάθηκαν μπροστά στις γραμμές, κλήθηκε η Αστυνομία, οι δύο πλευρές πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και αλληλομηνύθηκαν. Ο ΟΣΕ μηνύθηκε για παρακώληση δημοσίου έργου και αυτοδικία και ο Δήμος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πέντε συλλήψεις
Εκ μέρους της Αστυνομίας, μετά την κατάθεση μηνύσεων συνελήφθησαν ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης του ΟΣΕ Βόλου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, που οδηγήθηκαν με συνοδεία ενώπιον της εισαγγελέως υπηρεσίας Βόλου.

Εκεί και αφού οι δύο πλευρές πρόβαλαν τους λόγους που έφτασαν σ’ αυτό το σημείο συμφωνήθηκε το έργο να συνεχιστεί αι με παρέμβαση που θα κάνει ο ΟΣΕ, οι γραμμές του τρένου να σηκωθούν και να φτάσουν «πρόσωπο» με το δρόμο και τον κόμβο, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση τρένου και να μην αχρηστευτούν οι γραμμές.

Τελικά, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 23 Ιανουαρίου 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.