Με επαναφορτιζόμενη κάρτα και ηλεκτρονικά άρδευση από τη ΔΕΥΑΜΒ

Θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Μικροθήνες, Αϊδίνι, Διμήνι, Παλιούρι και Σέσκλο

Τη μελέτη, τους όρους διαγωνισμού και τον τρόπο δημοπράτησης για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας, με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας, σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου άρδευσης, προϋπολογισμού 52.200 € χωρίς ΦΠΑ, ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στη σημερινή συνεδρίαση.

Το έργο ξεκινάει πιλοτικά και αν διαπιστωθεί ότι δουλεύει σωστά, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, για εξοικονόμηση νερού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδης Σαββάκης, που πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν πολλά κυβικά νερού που σήμερα χάνονται. Μάλιστα, ο συγκεκριμένες τρόπος αφορά πεδινές περιοχές, όπου είναι απαραίτητη η εξοικονόμηση νερού, διότι σε περιοχές του Πηλίου, υπάρχει νερό.
Σε πρώτη φάση, προβλέπεται η τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικής υδροληψίας σε έξι θέσεις και συγκεκριμένα στις Μικροθήβες, στο Αϊδίνι, στο Διμήνι, στο Παλιούρι Διμηνίου, στη θέση Σουβάλα και Μπαϊλένι Σέσκλου.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε ομόφωνα το πρακτικό της επιτροπής και θα προσλάβει τον επόμενο μήνα πέντε εργαζόμενους ηλικίας 55-67 ετών, ειδικοτήτων υπαλλήλων λογιστηρίου, ηλεκτροσυγκολλητών, τεχνιτών ηλεκτρολόγων και οικοδόμου, που θα απασχοληθούν στην Επιχείρηση από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Οι πέντε θα απασχοληθούν στη ΔΕΥΑΜΒ για ένα χρόνο, με δικαίωμα της Επιχείρησης να τους κρατήσει για ακόμη ένα χρόνο, ενώ η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται κατά 50% από τον ΟΑΕΔ.

Τεχνικός σύμβουλος αποχέτευση Ν. Αγχιάλου
Ακόμη, η ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε τον φάκελο σύμβασης, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο εκτέλεσης, για την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών, που θα βοηθήσει τη ΔΕΥΑΜΒ στην επίβλεψη του έργου αποχέτευση ακαθάρτων παραλιακού μετώπου Ν. Αγχίαλος – Βόλος, με αμοιβή 816.335,10 €.
Όπως ανέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες το έργο που εντάχθηκε μέσω της χρηματοδοτούμενης πράξης είναι προϋπολογισμού 16 εκ. € και ο τεχνικός σύμβουλος θα αναλάβει την επίβλεψή του, στα τρία χρόνια που αναμένεται να διαρκέσει. Οι παράγοντες τόνισαν ότι για να αναλάβει η ΔΕΥΑΜΒ την επίβλεψη του έργου έπρεπε να διαθέτει τρεις μηχανικούς που θα απασχολούσε καθημερινά για τρία χρόνια, ενώ η αμοιβή του τεχνικού συμβούλου, καθορίζεται με βάση τον προϋπολογισμό του έργου.

Το καλοκαίρι αποχέτευση Αγριάς – Αγ. Στεφάνου
Η ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου δίκτυο αποχέτευσης Αγριάς μέχρι τις 29.4.18 για μετατόπισε δικτύων φυσικού αερίου και ΟΤΕ και προθεσμία για την ολοκλήρωση των διακλαδώσεων αποχέτευσης στη Δ.Ε. Αγ. Στεφάνου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης δήλωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι η ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει πρόσκληση για τους κατοίκους της Αριάς και του Αγ. Στεφάνου, να κάνουν αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια και εργασία για εγκατάσταση συστήματος εποπτείας – καταγραφής CCTV, προϋπολογισμού 8.500 €, χωρίς ΦΠΑ. Το έργο αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Χατζηαργύρη, όπου ο χώρος προβλέπεται να αναβαθμιστεί με κάμερες ασφαλείας, φωτισμό, στέγαστρα και νέα περίφραξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.