Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων

Στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Κέντρου του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου

«Τούτη τη φορά ξαναβρεθήκαμε σε άλλους τόπους, όχι στο γνωστό μέρος. Όμως το μέρος αυτό ήταν πολύ φροντισμένο, οργανωμένο και προπάντων φιλόξενο, χάρις στην προσωπική φροντίδα του Δημήτρη Φούκα» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.
Όπως αναφέρεται, «στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Κέντρου του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, συγκεντρωθήκαμε εκατόν πενήντα Απόφοιτοι από όλη την Ελλάδα. Τούτη τη φορά δεν είχαμε μαζί μας τους φίλους μας που είναι στο εξωτερικό και που άλλες φορές έφταναν και αυτοί. Σαράντα άνδρες και γυναίκες, κυρίως από τον Βόλο και τη Λάρισα, αλλά και από τη Δυτική Θεσσαλία και τη Μακεδονίας, ξεκινήσαμε την Παρασκευή για την Πελοπόννησο, με μπροστάρηδες την Πρόεδρο, κυρία Πάτρα, τον Γιάννη, τον Κοσμά και τον Δημήτρη. Εμείς εδώ, στην έδρα του Συλλόγου συναντιόμαστε ταχτικά και έχουμε πλέον αποκτήσει τους δεσμούς που είχαμε στα τρυφερά μας χρόνια στις Παιδοπόλεις, η αγωνία μας όμως ήταν ποιους θα συναντούσαμε στην Τέμενη.
Όταν όμως την άλλη μέρα άρχισαν να καταφτάνουν «τα παιδιά» από τη Νότιο Ελλάδα, τότε ήταν που τα χέρια περάσαμε στους ώμους, αγκαλιαστήκαμε, μετά από μια στιγμή αμηχανίας που την έφερνε η αλλαγή της εξωτερικής όψης, λόγω του «πανδαμάτορα χρόνου» και μετά δε μπορούσαμε να σταματήσουμε τα επιφωνήματα χαράς, τα γέλια, ή τα δάκρυα σε πολλές περιπτώσεις, μα ούτε και να χωριστούμε. Μαρτυρίες από τη ζωή μας στις Παιδοπόλεις, μνήμες από το παρελθόν, αναμνήσεις, αναμνήσεις, αναμνήσεις!!! Το μοναδικό σε τούτη τη συνάντηση ήταν ότι είμασταν σε ένα μέρος όλοι μαζί και είχαμε όλον τον χρόνο όλοι να βρισκόμαστε με όλους.
Αυτές οι σκηνές διαδραματίστηκαν για μια ακόμη χρονιά το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην Τέμενη Αιγίου, κατά τη διάρκεια της 8ης Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων.
Είδαμε φίλους από τα παλιά, γνωρίσαμε νέους και ξαναζήσαμε μακρινές, μα όχι ξεχασμένες στιγμές, γεμάτες συγκίνηση. Μιλήσαμε για τις μοναδικές, προσωπικές ιστορίες της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας, αυτής που περάσαμε μακριά από την οικογένειές μας, σε όλες τις Παιδοπόλεις της Ελλάδας.
Το Σάββατο, της Αγίας Σοφίας, προστάτιδας της Παιδόπολης του Βόλου, ξεκινήσαμε με την ευλογία του παπά Κώστα Γιαννάκου, Απόφοιτου από τα Γιάννενα, μνημονεύοντας τους πολλούς και πολλές πλέον «αναχωρήσαντες».
Το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε και αθλητισμό, μιας και διατηρείται πλέον η ποδοσφαιρική ομάδα των Αποφοίτων, ανάμεσα σε αυτούς της Παιδόπολης Ζηρού και της «Αγίας Σοφίας της Αγριάς. Ισόπαλο το αποτέλεσμα 2-2, για την ιστορία!
Αφού είχαμε όλον τον χρόνο να ανταμώσουμε, αργά το απόγευμα άρχισε το τελετουργικό, που με μεγάλη φροντίδα οργάνωσαν, ο Δημήτρης Φούκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ και ο αδελφός του Νίκος, που ξεκίνησαν και με το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων, για να μας απευθύνει έναν ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο ο Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, Λάμπρος Κοντογιώργος, αν και δεν ήταν Παιδοπολίτης.
Ο Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, «Παιδοπολίτη της Χρονιάς 2018», ήλθε για να ευχαριστήσει το Δ.Σ. για τη μεγάλη τιμή, και το παρουσίασε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπως και ο αδελφός του Γεώργιος, πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων των ΕΛΤΑ.
Τον κεντρικό χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, Κλεοπάτρα Τσακίρη – Χατζηαγγέλου, και στο τέλος επέδωσε τιμητική πλακέτας στον Δημήτρη Φούκα, Πρόεδρο της ΟΜΕ – ΟΤΕ, για τη μέγιστη συνεισφορά του στη διοργάνωση της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Αποφοίτων Παιδοπόλεων, ενώ το όλο συντονισμό της υποδοχής είχε η Γιώτα Κούγιαλη.
Στο τέλος χορέψαμε, τραγουδήσαμε και δώσαμε υποσχέσεις για νέες συναντήσεις.
Η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων πέτυχε και τούτη τη χρονιά το στόχο της. Επιπλέον διαπιστώσαμε πόσοι πολλοί από τους Αποφοίτους κατέχουν επιτελικές θέσεις την κοινωνία, προ πάντων όμως στις καρδιές μας. Καταφέραμε να ξαναβρεθούμε, να ξαναζήσουμε στιγμές ενός μακρινού, αλλά καθόλου ξεχασμένου παρελθόντος, να γνωριστούμε μεταξύ μας, οι απόφοιτοι διαφόρων εποχών, διαφορετικών περιοχών, με ξέχωρα χαρακτηριστικά και με διαφορετικά σήμερα ενδιαφέροντα. Προ πάντων όμως να δεσμευτούμε ότι θα ξαναβρεθούμε, ίσως σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας τον επόμενο χρόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.