Με επιτυχία το «3ο Thessaly Wine Festival» στον Βόλο- «Στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας»

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου ήταν κεντρική ομιλήτρια στο «3ο Thessaly Wine Festival», που συνδιοργάνωσαν στον Βόλο τα 4 Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών και πραγματοποιήθηκε στο Ergon Showground.
Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στις ασκούμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ για τον αμπελοοινικό τομέα της Θεσσαλίας, που το 2022 και μέχρι τώρα, ενισχύθηκε με 3,6 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 1,17 εκατ. ευρώ αφορά νέους αγρότες αμπελοκαλλιεργητές.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τους χώρους του Φεστιβάλ και συνομίλησε με οινοπαραγωγούς. «Κοινός μας στόχος η ανάδειξη και προώθηση των κρασιών της Θεσσαλίας, ως κυρίαρχος συντελεστής της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης», δήλωσε η Γενική Γραμματέας και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, η οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει τον καθοριστικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια.

Χθες το απόγευμα η κα. Καλογήρου μαζί με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, επισκέφθηκαν τη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Ο πρόεδρος κ. Στέφανος Διακουμής και μέλη, παρουσίασαν την επιτυχημένη πολυετή δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, ο οποίος καινοτομεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Τα προγράμματα εκσυγχρονισμού που υλοποιούνται στη Γαλακτοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, οι μέθοδοι επεξεργασίας που ακολουθούνται σε συνδυασμό τη γνώση και το μεράκι του ανθρώπινου δυναμικού, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας.


Ακολούθησε επίσκεψη στον Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αγχίαλο και συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κίτσιο και μέλη. Τον Συνεταιρισμό ίδρυσαν το 1918 πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, οι οποίοι έφεραν μαζί τους στην περιοχή το μεράκι της αμπελουργίας και ιδιαίτερους τρόπους καλλιέργειας, στους οποίους ωφελείται σήμερα η παραγωγή μοναδικών κρασιών και τσίπουρου. Άλλωστε από το 2020 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.
«Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς μας και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.